Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Rychlé MASOVÉ VARIACE: Vepřové na hořčici či pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích
Vepřové na hořčici
Sépie na česneku
Tuňák se salátem
Sdílej článek:

Pokud si oběd nebo večeři nedovedete představit bez kusu masa, pak pro vás máme tipy na rychlé delikatesy z ryb, sépiei i vepřového.

Pstruh na mandlích

Suroviny na 4 porce: 4 čerství větší pstruzi, 3 citrony, 50 g plátkovaných mandlí, 3 lžíce másla, 2 lžíce nasekané petrželky (nebo pažitky), sůl

Jak na to: Pstruha očistěte a poté z něj ostrým filetovacím nožem odkrojte oba filety. Každý filet zbavte kostí a páteře. Citrony nakrájejte na plátky. Dno většího pekáče pokryjte plátky citronu. Na ně pak rozložte filátka ze pstruha kůží dolů. Každé z nich osolte, pokryjte drobnými oříšky másla a zasypte mandlemi. Vložte do trouby rozehřáté na 200 °C a pečte asi 15 až 20 minut. Hotové dozdobte čerstvou petrželkou a ihned podávejte s upečenými plátky citronu. Doba: 25 minut

Vepřové na hořčici

Suroviny na 4 porce: 500 g vepřových medailonků (nejlépe z panenky nebo kýty), lžíce hrubozrnné hořčice, 4 plátky anglické slaniny, 2 lžíce oleje, 1 střední celer, 2 mrkve, 100 ml suchého bílého vína, pár snítek čerstvého tymiánu, pepř, sůl, pečivo

Jak na to: Maso nakrájejte na plátky, osolte a opepřete a potřete je po obou stranách hořčicí. Na hlubší pánvi nasucho opečte anglickou slaninu. Na stejné pánvi rozehřejte olej a opečte na něm medailonky 4 minuty po každé straně. Hotové maso přendejte na talíř ke slanině. Do výpeku na pánvi přidejte očištěný celer a mrkev, obojí nakrájené na nudličky, utrhnuté lístečky tymiánu, osolte a mírně orestujte, asi 5 minut. Podlijte bílým vínem a 10 minut poduste. Pečivo rozkrojte, rozložte na něj vrstvu zeleniny, přidejte medailonky a ozdobte křupavou slaninou. Doba: 35 minut

Sépie na česneku

Suroviny na 4 porce: 750 g vykuchané sépie, 3 citrony, 2 stroužky česneku, 4 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce olivového oleje, sůl

Jak na to: Sépie umyjte v proudu studené vody. Po stranách těla odkrojte tuhé průsvitné okraje. V hlavové části vykrojte tuhou část ve středu chapadel, hlavu ale od těla neoddělujte. Česnek oloupejte a nasekejte na jemno. Sépii dejte do mísy, přidejte česnek, polovinu petrželky, olej, sůl a šťávu z jednoho citronu. Promasírujte a nechte alespoň 3 hodiny marinovat v lednici (klidně i přes noc). Rozpalte gril nebo pánev. Zbývající citrony nakrájejte na silnější plátky. Z marinované sépie setřeste přebytečnou marinádu. Sépii poté krátce pečte na prudkém žáru, pouze asi 3 až 5 minut z obou stran. Plátky citronu grilujte, dokud citron na povrchu nezkaramelizuje. Grilovanou sépii poté zasypte zbylou petrželkou a pokapejte šťávou z grilovaných citronů. Doba: 30 minut + marinování

Tuňák se salátem

Suroviny na 4 porce: 400 g čerstvého tuňáka, 400 g rajčat, 1 plechovka bílých fazolí, 1 červená cibule, 3 hrsti rukoly, 3 lžíce olivového oleje, půlka citronu, sůl, pepř

Jak na to: Tuňáka očistěte a připravte si asi 2 až 3 cm silné filety, které osolte, opepřete a potřete trochou olivového oleje. Rajčata očistěte a nakrájejte na dílky, fazole sceďte, rukolu properte a osušte. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Na rozpáleném grilu opečte tuňáka z obou stran. Nejlepší je ještě syrový uvnitř, což odpovídá pečení asi 3 minuty z každé strany. Ogrilovaný filet dejte stranou a nakrájejte ho na menší porce. Fazole, rajčata, cibuli a rukolu smíchejte v míse. Zakápněte šťávou z citronu, přidejte olivový olej a dochuťte solí a pepřem. Podávejte spolu s porcemi grilovaného tuňáka. Doba: 30 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT