Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

RYCHLÉ nepečené dobroty: Ochutnejte kokosový dezert a domácí čokoládu

Kokosový dezert
Ovocný tunel
Domácí čokoláda
Pudinkové misky
Sdílej článek:

Máte chuť na sladkou tečku, ale nechce se vám zapínat troubu? Pak si připravte něco nepečeného. Nabízíme pár rychlých tipů.

Kokosový dezert

Suroviny na 3 porce
Na dezert: broskvový kompot (hmotnost po odkapání 240 g), 100 ml šťávy z kompotu, šťáva z půlky citronu, 1 balíček Dort-želé čirého Dr.Oetker, 1 balíček Crème Olé s kokosovou příchutí, 300 ml polotučného mléka
Na ozdobení: 50 g strouhané čokolády

Jak na to: Na přípravu dezertu necháme kompot na sítku odkapat a šťávu zachytíme. Broskve rozmixujeme. Do kastrůlku nalijeme šťávu z kompotu. Přidáme šťávu z citronu, broskve a dort-želé a asi minutu povaříme. Odstavíme a necháme zchladnout. Crème Olé připravíme s mlékem podle návodu. Do pohárů střídavě naneseme broskve, Crème olé a strouhanou čokoládu. Podáváme vychlazené. Doba: 15 minut

Ovocný tunel

Suroviny na 1 formu: 250 g čerstvých jahod, 400 g zakysané smetany, 70 g moučkového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček želatinového ztužovače, 100 ml vody, dětské piškoty

Jak na to: Na přípravu krému nakrájíme 2–3 jahody na plátky, zbytek jahod nakrájíme na kousky. Zakysanou smetanu, cukr a vanilínový cukr smícháme a přidáme nakrájené jahody. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu a vmícháme do připraveného jahodového krému. Důkladně zamícháme. Spodek formy na srnčí hřbet poklademe plátky jahod. Nalijeme jahodový krém a na vrch položíme nahusto piškoty. Dáme na hodinu ztuhnout. Před podáváním vyklopíme a nakrájíme na plátky. Skladujeme v chladničce. Doba: 20 minut + tuhnutí

Pudinkové misky

Suroviny na 4 porce
Na krém: 2 jahodové kompoty (hmotnost po odkapání asi 800 g), 250 ml smetany ke šlehání, 1 balíček smeta-fixu, půl balíčku Crème Olé pudinku bez vaření s vanilkovou příchutí, půl balíčku Crème Olé pudinku bez vaření s čokoládovou příchutí, kulaté piškoty
Na ozdobení: 1 balíček šlehačky v prášku, 150 ml mléka

Jak na to: Šťávu z jahod slijeme a necháme okapat. Na přípravu vanilkového krému dáme do uzavíratelné nádoby o objemu asi 3 l polovinu smetany ke šlehání, ½ smeta-fixu, ½ Créme Olé s vanilkovou příchutí a polovinu šťávy z kompotu. Nádobu uzavřeme víkem. Několikrát intenzivně protřepeme. Stejným postupem připravíme z druhé poloviny surovin čokoládový krém z Créme Olé s čokoládovou příchutí. Dna misek vyložíme piškoty, na něž navršíme střídavě čokoládový a vanilkový krém, který prokládáme jahodami. Ozdobíme šlehačkou v prášku připravenou s mlékem podle návodu. Povrch ozdobíme jahodami. Doba: 20 minut

Domácí čokoláda

Suroviny na cca 50 proužků: 150 g sušeného slazeného exotického ovoce (např. mango, papája, ananas), 50 g marcipánu, 3 lžíce rumu, 100 g mléčné čokolády, 1 balíček Polevy tmavé, 1 balíček Polevy světlé

Jak na to: Na přípravu proužků nakrájíme ovoce a marcipán na kostičky, promícháme a zalijeme rumem. Necháme macerovat asi 10 minut. Formu vyložíme potravinovou fólií. Mléčnou čokoládu nalámeme a v hrnku ve vodní lázni rozpustíme. Rozpuštěnou tmavou polevu nalijeme do formy a uhladíme. Polovinu ovocné a marcipánové hmoty naneseme na čokoládu. Rozpuštěnou bílou polevu opatrně nalijeme v pruzích na ovoce s marcipánem, přitom lehce poklepáváme formou. Zbytek ovocné směsi naneseme na polevu. Nakonec nalijeme mléčnou čokoládu a opatrně ji pomocí vidličky rozdělíme na povrch ovoce. Formu uložíme asi na 10 minut do mrazáku, dokud čokoláda nezatuhne. Vyndáme i s fólií z formy a fólii odstraníme. Překrojíme jednou podélně a nakrájíme na proužky (asi 1x 5 cm). Až do podávání uložíme do chladničky. Doba: 35 minut

Náš tip: Všechny recepty jsou připraveny a pečlivě vyzkoušeny ve Zkušební kuchyni Dr. Oetker. Pokud použijete suroviny této značky, máte záruku, že se vám dezert vždy povede.

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT