více >>

Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT ×

RYCHLÉ nepečené dobroty: Ochutnejte kokosový dezert a domácí čokoládu

Kokosový dezert
Ovocný tunel
Domácí čokoláda
Pudinkové misky
Sdílej článek:

Máte chuť na sladkou tečku, ale nechce se vám zapínat troubu? Pak si připravte něco nepečeného. Nabízíme pár rychlých tipů.

Kokosový dezert

Suroviny na 3 porce
Na dezert: broskvový kompot (hmotnost po odkapání 240 g), 100 ml šťávy z kompotu, šťáva z půlky citronu, 1 balíček Dort-želé čirého Dr.Oetker, 1 balíček Crème Olé s kokosovou příchutí, 300 ml polotučného mléka
Na ozdobení: 50 g strouhané čokolády

Jak na to: Na přípravu dezertu necháme kompot na sítku odkapat a šťávu zachytíme. Broskve rozmixujeme. Do kastrůlku nalijeme šťávu z kompotu. Přidáme šťávu z citronu, broskve a dort-želé a asi minutu povaříme. Odstavíme a necháme zchladnout. Crème Olé připravíme s mlékem podle návodu. Do pohárů střídavě naneseme broskve, Crème olé a strouhanou čokoládu. Podáváme vychlazené. Doba: 15 minut

Ovocný tunel

Suroviny na 1 formu: 250 g čerstvých jahod, 400 g zakysané smetany, 70 g moučkového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček želatinového ztužovače, 100 ml vody, dětské piškoty

Jak na to: Na přípravu krému nakrájíme 2–3 jahody na plátky, zbytek jahod nakrájíme na kousky. Zakysanou smetanu, cukr a vanilínový cukr smícháme a přidáme nakrájené jahody. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu a vmícháme do připraveného jahodového krému. Důkladně zamícháme. Spodek formy na srnčí hřbet poklademe plátky jahod. Nalijeme jahodový krém a na vrch položíme nahusto piškoty. Dáme na hodinu ztuhnout. Před podáváním vyklopíme a nakrájíme na plátky. Skladujeme v chladničce. Doba: 20 minut + tuhnutí

Pudinkové misky

Suroviny na 4 porce
Na krém: 2 jahodové kompoty (hmotnost po odkapání asi 800 g), 250 ml smetany ke šlehání, 1 balíček smeta-fixu, půl balíčku Crème Olé pudinku bez vaření s vanilkovou příchutí, půl balíčku Crème Olé pudinku bez vaření s čokoládovou příchutí, kulaté piškoty
Na ozdobení: 1 balíček šlehačky v prášku, 150 ml mléka

Jak na to: Šťávu z jahod slijeme a necháme okapat. Na přípravu vanilkového krému dáme do uzavíratelné nádoby o objemu asi 3 l polovinu smetany ke šlehání, ½ smeta-fixu, ½ Créme Olé s vanilkovou příchutí a polovinu šťávy z kompotu. Nádobu uzavřeme víkem. Několikrát intenzivně protřepeme. Stejným postupem připravíme z druhé poloviny surovin čokoládový krém z Créme Olé s čokoládovou příchutí. Dna misek vyložíme piškoty, na něž navršíme střídavě čokoládový a vanilkový krém, který prokládáme jahodami. Ozdobíme šlehačkou v prášku připravenou s mlékem podle návodu. Povrch ozdobíme jahodami. Doba: 20 minut

Domácí čokoláda

Suroviny na cca 50 proužků: 150 g sušeného slazeného exotického ovoce (např. mango, papája, ananas), 50 g marcipánu, 3 lžíce rumu, 100 g mléčné čokolády, 1 balíček Polevy tmavé, 1 balíček Polevy světlé

Jak na to: Na přípravu proužků nakrájíme ovoce a marcipán na kostičky, promícháme a zalijeme rumem. Necháme macerovat asi 10 minut. Formu vyložíme potravinovou fólií. Mléčnou čokoládu nalámeme a v hrnku ve vodní lázni rozpustíme. Rozpuštěnou tmavou polevu nalijeme do formy a uhladíme. Polovinu ovocné a marcipánové hmoty naneseme na čokoládu. Rozpuštěnou bílou polevu opatrně nalijeme v pruzích na ovoce s marcipánem, přitom lehce poklepáváme formou. Zbytek ovocné směsi naneseme na polevu. Nakonec nalijeme mléčnou čokoládu a opatrně ji pomocí vidličky rozdělíme na povrch ovoce. Formu uložíme asi na 10 minut do mrazáku, dokud čokoláda nezatuhne. Vyndáme i s fólií z formy a fólii odstraníme. Překrojíme jednou podélně a nakrájíme na proužky (asi 1x 5 cm). Až do podávání uložíme do chladničky. Doba: 35 minut

Náš tip: Všechny recepty jsou připraveny a pečlivě vyzkoušeny ve Zkušební kuchyni Dr. Oetker. Pokud použijete suroviny této značky, máte záruku, že se vám dezert vždy povede.

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková
Doprava a logistika - Doprava a logistika Skladník 17 000 Kč Skladníci, obsluha manipulačních vozíků Skladník. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní náplň: , • Příjem a výdej materiálu z a do výroby , • Manipulace se zbožím fyzicky a s VZV , • Inventury tzn. odpovědnost za fyzický stav skladu , • Úklid a udržování pořádku ve skladu , • Nakládky a vykládky zboží s přepravci , • Správné označení zboží , • Skenování a kopírování dokladů , • Obsluha čtečky čárových kódů , • Výpomoc při manipulaci ve skladu látek , • Dodržování FIFO , • Třídění odpadů a dodržování BOZP , • Podřízený vedoucímu logistiky , , Požadavky: , • SOŠ popř. SOU a praxe min. 1 rok , • Praxe a znalost práce ve skladu – není podmínkou , • Oprávnění k řízení VZV – není podmínkou , • Manuální zručnost , • Smysl pro pořádek , • Organizační schopnosti a nutnost stanovení si priorit , • Základní znalost NJ – není podmínkou , • Chuť pracovat a nadšení podmínkou , , Své životopis zasílejte na kral@staalboek.cz. Pracoviště: Staalboek s.r.o., 588 41 Vyskytná nad Jihlavou. Informace: Zdeněk Král, . Doprava a logistika - HLEDÁME ŘIDIČE SK C,E na CZ a EU 27 000 Kč Nabízíme práci pro řidiče sk. C,E 1. Práce po CZ a SK, víkendy doma, návěs plachta (většinou paletové zboží, ne pošta) 27-35.000 Kč podle ujetých km. 2. práce Frigo po EU 35-45.000 Kč podle km (hodně záleží jak často potřebuje být řidič doma). Jsme firma Tereo plus s.r.o. sídlo Praha depo Brno. Seriozní jednání. Obě práce jsou pro naše stálé zákazníky, technika v dobrém stavu, zázemí. Stavebnictví - Stavebnictví Stavební dělník 13 500 Kč Dělníci v oblasti výstavby budov. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Podle §92. Pracoviště: Baubusiness s.r.o., Nad Studánkou, č.p. 121, 251 01 Říčany u Prahy. Informace: Ivan Stolets, +420 777 177 510.

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT