Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Silvestrovská INSPIRACE: Pita kanapky, krevetové jednohubky a tuňák v aspiku

Pita kanapky
Košíčky s kuřecím salátem
Chlebíčky s parmskou šunkou
Tuňák v aspiku
Sdílej článek:

Sváteční hodokvas vyvrcholí na silvestra. Čím dobré pití zajídat? Vsaďte na rozmanitost a pikantní chutě!

Pita kanapky

Suroviny na 4 porce (2 jednohubky na porci): 2 pita chleby, 4 ks cherry rajčátek, 1 lžíce oleje, 2 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní, 2 lžíce bazalkového pesta, piniové oříšky a mák na ozdobu

Jak na to: Chleba nakrájíme na kostičky o hraně cca 4x 4 cm. Nasucho necháme opéct na pánvi. Rajčátka rozkrojíme napůl a opečeme na pánvi s olejem (rozkrojenou plochu položíme na pánev). Na čtverečky chleba ozdobnou trubičkou nastříkáme majonézu, posypeme mákem, položíme cherry rajčátko, ozdobíme pestem a piniovým oříškem. Doba: 25 minut

Košíčky s kuřecím masem

Suroviny na 4 porce (2 košíčky na porci): 1 balení rozváleného slaného křehkého těsta, 1 upečené kuřecí stehno, 1 jablko, 2 lžíce majonézy, 1 ředkvička, sůl, několik lístků kadeřavého salátu

Jak na to: Formičky na košíčky vyplníme těstem a upečeme v rozehřáté troubě do zlatova (cca 15 minut). Maso ze stehna nakrájíme na kousky, jablko nakrájíme na nudličky. Maso i jablko smícháme s majonézou a lehce osolíme. Vychladlé košíčky naplníme kuřecím salátem a necháme odležet. Ředkvičku nakrájíme na tenké plátky a vložíme na několik minut do studené vody. Před podáváním košíčky dozdobíme salátem a plátkem ředkvičky. Doba: 25 minut + odležení

Chlebíčky s parmskou šunkou

Suroviny na 4 porce (2 chlebíčky na porci): 1 ciabatta nebo veka, plátky parmské šunky, 3 měsíčky pomeranče, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce strouhaného parmazánu, snítka rozmarýnu

Jak na to: Na pečicí papír nasypeme 8 malých hromádek parmazánu a pečeme cca 10 min při 180 °C. Ciabattu nakrájíme na 8 tenkých plátků a naaranžujeme na ně parmskou šunku. Ozdobíme majonézou, kouskem pomerančové dužniny, rozmarýnem a parmazánovým chipsem. Doba: 15 minut

Tuňák v aspiku

Suroviny na 8 porcí
Na aspik: 1 balíček Želatiny na vaječnou tlačenku a aspiky Dr.Oetker, 500 ml vody, citron, hrst zelených a černých oliv bez pecek, 10 ks cherry rajčátek, 3 vejce uvařená natvrdo, 1 balení sýra mozzarella, 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, svazek bazalky, sůl

Jak na to: Na přípravu aspiku necháme želatinu nabobtnat s vodou a citronovou šťávou asi 10 minut. Želatinu za stálého míchání zahřejeme až do úplného rozpuštění. Poté ji necháme mírně vychladnout a nalijeme do mističek nebo formiček vypláchnutých studenou vodou do výšky asi 0,5 cm. Necháme mírně ztuhnout a poté postupně vrstvíme olivy, rajčátka, vejce, sýr a tuňáka a lístky bazalky. Mezi každou vrstvou necháváme želatinu mírně ztuhnout. Pak mističky uložíme na 2 hodiny do chladničky. Ztuhlé bábovičky opatrně vyklopíme a uchováváme v chladu. Podáváme s opečeným toustem. Doba: 30 minut + tuhnutí

Krevetové jednohubky

Suroviny na 4 porce (2 jednohubky na porci): 1 rohlík, 8 větších loupaných krevet, 1 lžíce oleje, 2 lžíce majonézy Hellmann´s 4 cherry rajčátka, 1 list čerstvého ledového salátu, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, čerstvý tymián

Jak na to: Krevety orestujeme na rozehřátém oleji, osolíme, opepříme a před koncem pečení přidáme na jemno nasekaný česnek a tymián. Rohlík nakrájíme na plátky, potřeme majonézou, položíme salát a naaranžujeme cherry rajčátka a krevety. Zpevníme ozdobným party párátkem. Doba: 20 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT