více >>

Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT ×

SKVĚLÉ MOUČNÍKY: Upečte si meruňkový dortík nebo jahodový cheesecake

Koláč s ovocem
Meruňkový dortík
Jahodový cheesecake
Sdílej článek:

Přemýšlíte, čím zakončit nedělní oběd nebo večeři? Nabízíme tipy na jemné moučníky plné vitaminů.

Koláč s ovocem

Suroviny na 1 korpus
Na těsto: 300 g hladké nebo polohrubé mouky, 1 balíček sušeného droždí, 2 polévkové lžíce cukru, půlka lžičky soli, 150 ml vody, 40 ml oleje, 1 vejce do těsta, 1 vejce na potření okrajů
Na náplň: 500 g měkkého tvarohu, 1 balíček Pudingu Originál s vanilkovou příchutí Dr.Oetker, 150 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g rozpuštěného másla, 500 g různého drobného ovoce (např. jahody, maliny, borůvky)

Jak na to: Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, cukrem a solí. Přidáme vodu, olej a vejce a vypracujeme do hladka. Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout. Těsto pomocí válečku vyválíme a přeneseme do dvou vymazaných koláčových forem nebo na vymazaný plech. Na přípravu náplně vymícháme tvaroh, puding, cukr, vanilínový cukr a rozpuštěné máslo do hladka. Náplň naneseme na těsto a uhladíme. Pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme rozšlehaným vejcem okraj těsta. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout a povrch ozdobíme ovocem. Doba: 40 minut + kynutí

Meruňkový dortík

Suroviny na 1 korpus
Na těsto: 150 g hladké mouky, 1 lžička kypřicího prášku, 75 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, špetka soli, 1 vejce, 75 g másla
Na náplň: meruňkový kompot (hmotnost po odkapání 480 g), 2 balíčky Pudingu Naturamyl s vanilkovou příchutí, 200 g cukru, 500 ml polotučného mléka, 500 g polotučného tvarohu
Na ozdobení: 1 balíček Dort-želé červeného Dr.Oetker, 250 ml šťávy z kompotu, 2 lžíce cukru

Jak na to: V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, vanilínovým cukrem a solí. Přidáme vejce a máslo a ručně vypracujeme hladké těsto. Na pomoučené pracovní ploše vyválíme dvě třetiny těsta a vložíme na dno vymazané formy. Ze zbytku těsta vytvarujeme delší váleček a rukou přitlačíme k okraji formy tak, aby vznikl okraj vysoký asi 3 cm. Formu uložíme asi na 20 minut do chladničky. Na přípravu náplně necháme na sítku odkapat kompot a šťávu přitom zachytíme. Pudingy připravíme podle návodu, avšak s 200 g cukru a 500 ml mléka. Do horkého pudingu ihned vmícháme tvaroh a náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto. Na povrch naskládáme meruňky nakrájené na plátky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut. Připravíme dort-želé se šťávou z kompotu a s cukrem podle návodu a naneseme na meruňky. Uložíme do chladničky a necháme zatuhnout. Doba: 50 minut + tuhnutí

Jahodový cheesecake

Suroviny na 1 korpus
Na těsto: 50 g máslových sušenek, 100 g másla, 1 vanilkový lusk, 500 g tvarohu, 200 g krémového sýra, 100 g moučkového cukru, 400 ml smetany ke šlehání
POLEVA: 200 g mražených jahod, 1 lžíce moučkového cukru

Jak na to: Sušenky nasypeme do mikrotenového sáčku, rozdrtíme je válečkem a smícháme v míse s máslem. Vezmeme otevírací dortovou formu (o průměru asi 24 cm) a vymažeme ji máslem. Do formy přesuneme sušenkovou hmotu a upěchujeme ji skleničkou s rovným dnem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a ostrým nožem z půlky seškrábneme semínka. Tvaroh, cukr a sýr dáme do mísy a šleháme, dokud se vše nespojí. Přidáme smetanu a dál šleháme na hladký krém. Přesuneme jej na korpus. Vršek uhladíme a necháme dort v ledničce přes noc. Asi 30 minut před podáváním vyjmeme dort z ledničky. Sejmeme formu. Jahody rozmixujeme se lžící cukru a vody do hladka. Propasírujeme je přes sítko, a tím získáme čistou šťávu. Tu povaříme v kastrůlku do zhoustnutí a vršek dortu jí přelijeme. Doba: 35 minut + chlazení

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková
Doprava a logistika - Doprava a logistika Skladník 17 000 Kč Skladníci, obsluha manipulačních vozíků Skladník. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní náplň: , • Příjem a výdej materiálu z a do výroby , • Manipulace se zbožím fyzicky a s VZV , • Inventury tzn. odpovědnost za fyzický stav skladu , • Úklid a udržování pořádku ve skladu , • Nakládky a vykládky zboží s přepravci , • Správné označení zboží , • Skenování a kopírování dokladů , • Obsluha čtečky čárových kódů , • Výpomoc při manipulaci ve skladu látek , • Dodržování FIFO , • Třídění odpadů a dodržování BOZP , • Podřízený vedoucímu logistiky , , Požadavky: , • SOŠ popř. SOU a praxe min. 1 rok , • Praxe a znalost práce ve skladu – není podmínkou , • Oprávnění k řízení VZV – není podmínkou , • Manuální zručnost , • Smysl pro pořádek , • Organizační schopnosti a nutnost stanovení si priorit , • Základní znalost NJ – není podmínkou , • Chuť pracovat a nadšení podmínkou , , Své životopis zasílejte na kral@staalboek.cz. Pracoviště: Staalboek s.r.o., 588 41 Vyskytná nad Jihlavou. Informace: Zdeněk Král, . Doprava a logistika - HLEDÁME ŘIDIČE SK C,E na CZ a EU 27 000 Kč Nabízíme práci pro řidiče sk. C,E 1. Práce po CZ a SK, víkendy doma, návěs plachta (většinou paletové zboží, ne pošta) 27-35.000 Kč podle ujetých km. 2. práce Frigo po EU 35-45.000 Kč podle km (hodně záleží jak často potřebuje být řidič doma). Jsme firma Tereo plus s.r.o. sídlo Praha depo Brno. Seriozní jednání. Obě práce jsou pro naše stálé zákazníky, technika v dobrém stavu, zázemí. Stavebnictví - Stavebnictví Stavební dělník 13 500 Kč Dělníci v oblasti výstavby budov. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Podle §92. Pracoviště: Baubusiness s.r.o., Nad Studánkou, č.p. 121, 251 01 Říčany u Prahy. Informace: Ivan Stolets, +420 777 177 510.

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT