Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

SLADKÁ rozlučka s létem: Bezinkové nanuky a vanilkové cupcakes s krémem

Mrkvový dort
Vanilkové cupcakes s krémem
Bezinkové nanuky
Sdílej článek:

Máte doma zásobu malin, ostružin nebo borůvek? Pokud ano, rozlučte se s létem moučníkem s vůní lesních plodů.

Mrkvový dort

Suroviny na 1 korpus
Těsto: 3 vejce, 180 g třtinového cukru, 1 lžička javorového sirupu, 240 g polohrubé mouky, 1,5 rovné lžičky kypřicí sody, 1,5 rovné lžičky prášku do pečiva, 1 vrchovatá lžička skořice, 200 ml oleje, 7 mrkví nastrouhaných nahrubo, špetka soli
Krém: 600 g smetanového termizovaného sýra typu Lučina, 120 g másla, 160 g moučkového cukru (nebo podle chuti), 1 lžička javorového sirupu, trocha citronové šťávy, 3 různé potravinářské barvy
Na zdobení: 2 balení Pedro Tutti Frutti medvídků

Jak na to: Vyšlehejte vejce se třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte všechny suché přísady (mouku, sodu, kypřicí prášek, sůl, skořici) a přidejte k vaječné směsi. Pak postupně zašlehejte i olej a nakonec vmíchejte mrkev. Nalijte do vymazané dortové formy a pečte přibližně hodinu na 180 °C. Mezitím vyšlehejte změklé máslo s cukrem, sirupem a lučinou dohladka. Citronovou šťávou dolaďte chuť. Krém rozdělte do čtyř misek v poměru 2:1:1:1. Misku s dvojnásobně větším množstvím krému dejte stranou a použijte k potření vrchní části dortu a boků. Zbylý krém v jednotlivých miskách postupně obarvěte třemi různými potravinářskými barvami. Vychladlý korpus třikrát podélně rozřízněte. Jednotlivá patra namažte barevnými krémy a poté celý dort navrchu bezbarvým krémem. Ozdobte medvídky podle vlastní fantazie a nechte vychladit v lednici. Množství je určeno pro formu o průměru 18 cm. Doba: 90 minut

Vanilkové cupcakes s krémem

Suroviny na 6 kusů
Čokoládová ganache: 100 ml čerstvé smetany na šlehání, 100 g hořké čokolády 70%
Těsto: 60 g másla, 40 g cukru, 1 vejce + 1 žloutek, 30 ml mléka, 100 g mouky (50 g hladké, 50 g polohrubé), 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli, dřeň z půlky vanilkového lusku (případně vanilkový extrakt)
Krém: čokoládová ganache, 200 g mascarpone
Na zdobení: 1 balení Pedro Dezertíků

Jak na to: Nejprve si připravte čokoládovou ganache na krém (nechte pořádně vychladit, v ideálním případě ji nechte chladit v lednici přes noc). Smetanu přiveďete téměř k varu, odstavte a rozmíchejte v ní nalámanou tabulku kvalitní hořké čokolády. Nechte ztuhnout! Předehřejte si troubu na 175 °C. V míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny. Přimíchejte vanilku, polovinu mouky, mléko, vajíčko a žloutek. Vše prošlehejte. Následně přidejte zbytek mouky s práškem do pečiva a solí, promíchejte. Těstem naplňte formičky a dejte do trouby na cca. 20 minut (otestujte špejlí). Nechte vychladnout. Vyšlehejte čokoládovou ganache s mascarpone a pomocí cukrářského sáčku krémem ozdobte vychladlé košíčky a navrch dejte dezertíky. Doba: 40 minut + tuhnutí

Bezinkové nanuky

Suroviny na 6 nanuků: 1–2 lžičky bezinkového sirupu, 400 ml vody, 1 kiwi, 1 balení Pedro Veselých špuntíků

Jak na to: Připravte si bezinkovou šťávu podle vlastní chuti. Veselé špuntíky a nakrájené kiwi nasypte do formiček na nanuky (cca 5–6 kusů, podle velikosti formičky). Zalijte bezinkovou šťávou. Formičky uzavřete a dejte do mrazáku minimálně na 4 hodiny. Doba: 10 minut + chlazení

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT