více >>

Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT ×

VELIKONOČNÍ inspirace: Beránek s pudingem a figurky pro koledníky

Perníčky a vajíčka
Beránek s pudingem
Figurky pro koledníky
Hroznové copánky
Sdílej článek:

K svátkům jara patří i stůl plný dobrot. Vybrali jsme pro vás tipy, které nejen skvěle chutnají, ale poslouží i jako dekorace.

Perníčky a vajíčka

Suroviny na 50 kusů
Na těsto: 240 g hladké mouky, 70 g kakaa, 140 g moučkového cukru, 1 balíček kypřicího prášku do perníku, 2 lžíce medu, 2 vejce
Na zdobení: 1 bílek na potření, 1 balení tubiček na zdobení

Jak na to: Na přípravu těsta prosejeme na vál mouku s kakaem, přidáme cukr, kypřicí prášek do perníku, med a vejce. Vypracujeme hladké těsto. To na pomoučeném vále vyválíme a formičkami vykrajujeme různé tvary. Perníčky položíme na plech vyložený papírem na pečení a dáme péct do předehřáté trouby asi na 15 minut. Horké perníčky potřeme rozšlehaným vaječným bílkem. Po vychladnutí perníčky pomocí zdobicích tub ozdobíme podle vlastní fantazie. Uchováváme v uzavřené krabici v chladu. Doba: 40 minut

Beránek s pudingem

Suroviny na 1 formu
Na těsto: 3 vejce, 150 g moučkového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 5 lžic rostlinného oleje, 5 lžic horké vody, 150 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva, 1 balíček vanilkového pudingu, 1 lžička strouhané citronové kůry, 10 kapek citronového aroma, špetka soli
Na ozdobu: rozinky na očička, 1 balíček vanilkového cukru

Jak na to: Na přípravu těsta utřeme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem, přidáme olej a horkou vodu. Vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva, pudingem a citronovou kůrou. Přidáme do žloutkové pěny. Do bílků přidáme citronové aroma a špetku soli. Ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do těsta. Všechno jemně, ale důkladně promícháme. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané spodní části formy. Přiklopíme vrchní částí. Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut. Po upečení necháme beránka vychladnout ve formě. Poté vyklopíme, rozinky přitlačíme jako očička a hotového beránka pocukrujeme. Doba: 50 minut

Figurky pro koledníky

Suroviny na 9 kusů: 1 balíček Polevy tmavé,1 balíček Polevy světlé, 50 g nasekaných lískových oříšků, 50 g sušených brusinek

Jak na to: Polevy rozpustíme podle návodu. Na plech vyložený potravinářskou fólií naskládáme formičky a polevu nalijeme do formiček asi do výšky 1 cm. Pokud chceme figurky žíhané, můžeme střídavě do formiček nalévat světlou a tmavou polevu. Do ještě tekuté polevy vložíme oříšky a brusinky a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí odstraníme formičky a čokoládové figurky zabalíme pro koledníky do celofánu a ozdobíme mašlí. Doba: 20 minut + tuhnutí

Hroznové copánky

Suroviny na 12 kusů
Na těsto: 450 g hladké mouky, 1 balíček sušeného droždí, 1 lžička soli, 75 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 175 ml vlažného mléka, 100 g rozpuštěného másla, 1 vejce, 1 bílek
Na náplň: 1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker, 300 ml mléka, 50 g cukru
Na potření: 1 žloutek, 1 lžíce mléka
Na ozdobení: 400 g hroznového vína bez pecek, 1 balíček Dort-želé čirého, 250 ml vody, 2 lžíce cukru

Jak na to: Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mléko, máslo, vejce a bílek a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout. Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas podle návodu, ale s 300 ml mléka a 50 g cukru, necháme vychladnout. Z vykynutého těsta na pomoučené pracovní ploše vytvoříme váleček a nakrájíme ho na 12 stejných dílů. Každý díl rozdělíme na 3 díly a vytvoříme válečky dlouhé asi 15 cm. Ze třech válečků spleteme copánek, konce copánku spojíme a naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Věnečky potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce. Do každého věnečku naneseme náplň. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Poté necháme vychladnout. Na ozdobení naskládáme hroznové víno do středu věnečků. Dort-želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu a věnečky jím potřeme. Doba: 60 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková
Doprava a logistika - Doprava a logistika Skladník 17 000 Kč Skladníci, obsluha manipulačních vozíků Skladník. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní náplň: , • Příjem a výdej materiálu z a do výroby , • Manipulace se zbožím fyzicky a s VZV , • Inventury tzn. odpovědnost za fyzický stav skladu , • Úklid a udržování pořádku ve skladu , • Nakládky a vykládky zboží s přepravci , • Správné označení zboží , • Skenování a kopírování dokladů , • Obsluha čtečky čárových kódů , • Výpomoc při manipulaci ve skladu látek , • Dodržování FIFO , • Třídění odpadů a dodržování BOZP , • Podřízený vedoucímu logistiky , , Požadavky: , • SOŠ popř. SOU a praxe min. 1 rok , • Praxe a znalost práce ve skladu – není podmínkou , • Oprávnění k řízení VZV – není podmínkou , • Manuální zručnost , • Smysl pro pořádek , • Organizační schopnosti a nutnost stanovení si priorit , • Základní znalost NJ – není podmínkou , • Chuť pracovat a nadšení podmínkou , , Své životopis zasílejte na kral@staalboek.cz. Pracoviště: Staalboek s.r.o., 588 41 Vyskytná nad Jihlavou. Informace: Zdeněk Král, . Doprava a logistika - HLEDÁME ŘIDIČE SK C,E na CZ a EU 27 000 Kč Nabízíme práci pro řidiče sk. C,E 1. Práce po CZ a SK, víkendy doma, návěs plachta (většinou paletové zboží, ne pošta) 27-35.000 Kč podle ujetých km. 2. práce Frigo po EU 35-45.000 Kč podle km (hodně záleží jak často potřebuje být řidič doma). Jsme firma Tereo plus s.r.o. sídlo Praha depo Brno. Seriozní jednání. Obě práce jsou pro naše stálé zákazníky, technika v dobrém stavu, zázemí. Stavebnictví - Stavebnictví Stavební dělník 13 500 Kč Dělníci v oblasti výstavby budov. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Podle §92. Pracoviště: Baubusiness s.r.o., Nad Studánkou, č.p. 121, 251 01 Říčany u Prahy. Informace: Ivan Stolets, +420 777 177 510.

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT