více >>

Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT ×

SLADKÉ HRÁTKY v kuchyni: Krtkův dort, pařížský motýlek a malovaný zákusek

Svěží piškotový dort
Pařížský motýlek
Ovocný malovaný dort
Krtkův dort s lesní směsí
Sdílej článek:

Vlastnoručně vyrobené dorty jsou sice náročnější, na druhou stranu jimi ovšem oslníte. A podle našich receptů vykouzlíte originální kousky.

Svěží piškotový

Suroviny na 1 formu
Na korpus: 200 g cukrářských piškotů, 125 g másla
Na náplň: broskvový kompot (hmotnost po odkapání 480 g), 500 g polotučného tvarohu, 150 g bílého jogurtu, 50 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 50 ml šťávy z kompotu, 6 lžic višňového džemu, 1 balíček želatinového ztužovače, 100 ml vlažné vody
Na ozdobení: lístky máty

Jak na to: Na přípravu korpusu vložíme cukrářské piškoty do mikrotenového sáčku, dobře uzavřeme a pomocí válečku rozdrtíme. Odebereme 2 lžíce a odložíme stranou. Máslo rozpustíme, přidáme rozdrcené piškoty a promícháme. Na podnos umístíme papír na pečení a okraj z dortové formy. Směs vložíme do formy. Pomocí polévkové lžíce přitlačíme a vytvoříme tenký korpus. Korpus vložíme nejméně na 20 minut do chladničky. Na přípravu náplně necháme na sítku odkapat kompot a šťávu zachytíme. Čtyři půlky broskví nakrájíme na kostky a odložíme stranou. Ostatní broskve rozmixujeme. Tvaroh, jogurt, cukr, vanilínový cukr, šťávu z kompotu, rozmixované broskve a lžíci višňového džemu smícháme. Ztužovač připravíme s vodou podle návodu a vmícháme do směsi. Korpus ponecháme na podnosu (okraj formy neodstraňujeme) a zespod korpusu vytáhneme papír na pečení. Na korpus rozetřeme 5 lžic džemu, přitom necháme 1 cm volného okraje. Polovinu nakrájených broskví rozložíme na džem a zalijeme náplní. Dort uložíme do chladničky nejméně na 3 hodiny, nejlépe přes noc. Povrch dortu ozdobíme zbylými broskvemi, posypeme rozdrcenými piškoty a dozdobíme lístky máty. Doba: 50 minut + chlazení

Pařížský motýlek

Suroviny na 1 formu
Na těsto: 1 balení Pařížského dortu Dr.Oetker, 260 ml vody, 30 ml oleje, 2 vejce
Na krém: směs na přípravu krému (součást balení Pařížského dortu), 500 ml smetany ke šlehání
Na ozdobení: 1 balíček šlehačky v prášku, 150 ml studeného mléka

Jak na to: Směs na přípravu pařížského krému svaříme se smetanou podle návodu a necháme vychladnout. Do směsi na přípravu těsta přidáme vodu, olej a vejce a připravíme podle návodu. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme asi 35 minut. Upečený korpus necháme vychladnout. Pařížskou smetanu nalijeme do vyšší nádoby a vyšleháme dotuha. Korpus podélně rozřízneme. Polovinou krému potřeme spodní díl, přikryjeme vrchním dílem a zbytkem krému potřeme povrch a okraje dortu. Dort uložíme do chladničky. Na ozdobení připravíme šlehačku s mlékem podle návodu. Šlehačkou naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou. Dort rozkrojíme na poloviny, položíme na podnos zakulaceným okrajem těsně k sobě tak, abychom vytvořili křídla motýla. Ozdobíme šlehačkou a zdobením dle vlastní fantazie. Doba: 50 minut + chlazení

Ovocný malovaný

Suroviny na 1 formu
Na těsto: 4 bílky, špetka soli, 150 g změklého másla, 100 g cukru, 4 žloutky, 175 g hladké mouky, 25 g Gustinu jemného kukuřičného škrobu, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
Na náplň: 500 ml kysaného podmáslí, 200 ml bílého sektu, 100 ml sirupu z bezových květů, 2 balíčky želatinového ztužovače, 200 ml vody, 400 ml smetany ke šlehání, 1 balíček vanilkového cukru, 150 g malinového džemu
Na ozdobení: 200 ml smetany ke šlehání, 1 balíček Smeta-fixu, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lžíce malinového džemu

Jak na to: Na přípravu těsta vyšleháme bílky se solí dotuha. V míse vyšleháme máslo s cukrem. Zašleháme žloutky. Mouku smícháme se škrobem a kypřicím práškem a vmícháme do směsi. Zlehka vmícháme sníh. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení. Pečeme asi 25 minut. Po vychladnutí korpus vyjmeme z formy a stáhneme papír na pečení. Korpus podélně rozřízneme tak, aby spodní plát byl silnější než horní. Spodní plát položíme na podnos a kolem upevníme okraj formy. Na přípravu náplně v míse metličkou smícháme podmáslí se sektem a sirupem. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu a ihned metličkou vmícháme do směsi. Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme dotuha a vmícháme do směsi. Na spodní korpus naneseme 2/3 náplně. Na povrch náplně lžící naneseme džem a vmícháme tak, abychom vytvořili mramorování. Přikryjeme horním plátem a naneseme zbytek náplně. Dort uložíme na 3 hodiny do chladničky. Na ozdobení vyšleháme smetanu se Smeta-fixem a vanilkovým cukrem dotuha. Polovinou šlehačky potřeme okraj dortu. Džem vložíme do mikrotenového sáčku, odstřihneme růžek a dort ozdobíme. Ze zbylé šlehačky pomocí lžičky vytvoříme na dortu kopečky. Doba: 50 minut + chlazení

Krtkův s lesní směsí

Suroviny na 1 korpus
Na těsto: 1 směs na Krtkův dort, 100 g másla, 2 vejce, 75 ml mléka, 1 lžíce pomerančové kůry
Na náplň: náplň z Krtkova dortu (sáček ze směsi), 600 ml vychlazené smetany ke šlehání, 100 ml studené vody, 300 g mraženého ovoce (např. maliny, borůvky)
Na ozdobení: 1 balíček Decor Polevy světlé, zdobící tubičky

Jak na to: Korpus připravíme podle návodu, přidáme pomerančovou kůru. Těsto vložíme do tukem vymazané dortové formy a dáme péct do předehřáté trouby asi na 35 minut. Vychladlý korpus rozkrojíme napůl a naplníme krémem připraveným podle návodu krtkova dortu. Vmícháme mražené ovoce. Přiklopíme druhou půlkou korpusu. Polevu rozehřejeme podle návodu a dort polijeme tak, aby poleva stekla po stranách dortu. Dle vlastní fantazie nakreslíme zdobícími tubičkami libovolný motiv. Doba: 50 minut

Tip: Všechny recepty jsou připraveny a pečlivě vyzkoušeny ve Zkušební kuchyni Dr. Oetker. Pokud použijete suroviny této značky, máte záruku, že se vám moučník vždy povede.

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková
Doprava a logistika - Doprava a logistika Skladník 17 000 Kč Skladníci, obsluha manipulačních vozíků Skladník. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní náplň: , • Příjem a výdej materiálu z a do výroby , • Manipulace se zbožím fyzicky a s VZV , • Inventury tzn. odpovědnost za fyzický stav skladu , • Úklid a udržování pořádku ve skladu , • Nakládky a vykládky zboží s přepravci , • Správné označení zboží , • Skenování a kopírování dokladů , • Obsluha čtečky čárových kódů , • Výpomoc při manipulaci ve skladu látek , • Dodržování FIFO , • Třídění odpadů a dodržování BOZP , • Podřízený vedoucímu logistiky , , Požadavky: , • SOŠ popř. SOU a praxe min. 1 rok , • Praxe a znalost práce ve skladu – není podmínkou , • Oprávnění k řízení VZV – není podmínkou , • Manuální zručnost , • Smysl pro pořádek , • Organizační schopnosti a nutnost stanovení si priorit , • Základní znalost NJ – není podmínkou , • Chuť pracovat a nadšení podmínkou , , Své životopis zasílejte na kral@staalboek.cz. Pracoviště: Staalboek s.r.o., 588 41 Vyskytná nad Jihlavou. Informace: Zdeněk Král, . Doprava a logistika - HLEDÁME ŘIDIČE SK C,E na CZ a EU 27 000 Kč Nabízíme práci pro řidiče sk. C,E 1. Práce po CZ a SK, víkendy doma, návěs plachta (většinou paletové zboží, ne pošta) 27-35.000 Kč podle ujetých km. 2. práce Frigo po EU 35-45.000 Kč podle km (hodně záleží jak často potřebuje být řidič doma). Jsme firma Tereo plus s.r.o. sídlo Praha depo Brno. Seriozní jednání. Obě práce jsou pro naše stálé zákazníky, technika v dobrém stavu, zázemí. Stavebnictví - Stavebnictví Stavební dělník 13 500 Kč Dělníci v oblasti výstavby budov. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Podle §92. Pracoviště: Baubusiness s.r.o., Nad Studánkou, č.p. 121, 251 01 Říčany u Prahy. Informace: Ivan Stolets, +420 777 177 510.

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT