Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Sladké PLODY PODZIMU: Recepty na dýňovou buchtu či švestkový koláč

Maková bábovka
Dýňová buchta
Švestkový koláč
Sdílej článek:

Sklidili jste dostatek jablek, švestek či jiných plodů podzimu? Pak se vám určitě budou hodit naše tipy na výtečné domácí moučníky.Nechte se inspirovat!

Maková bábovka

Suroviny na 1 formu
Na těsto: 250 g změklého másla, 200 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, špetka soli, 4 vejce, 330 g hladké mouky, 1 balíček kypřicího prášku do pečiva, 75 ml mléka
Na náplň: 250 g hotové makové náplně, 1 vejce, 6 lžic vaječného likéru
Na ozdobení: 1 balíček Polevy tmavé

Jak na to: Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem a solí dohladka. Postupně zašleháme vejce. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a střídavě s mlékem krátce zašleháme do směsi. Makovou náplň nasypeme do mísy. Přidáme vejce a likér a metličkou vymícháme dohladka. Těsto střídavě s náplní naplníme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut. Bábovku necháme zchladnout a vyklopíme z formy. Na ozdobení nastrouháme část polevy na hoblinky. Zbylou polevu rozpustíme ve vodní lázni. Bábovku polijeme, posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme zatuhnout. Doba: 60 minut

Dýňová buchta

Suroviny na 1 formu
Na těsto: 200 g hladké mouky, na špičku nože kypřicího prášku do pečiva, 50 g hnědého cukru, špetka soli, 50 g změklého másla, 100 g čerstvého sýra (např. lučina)
Na vanilkovou náplň: 1 balíček Crème Olé pudingu bez vaření s vanilkovou příchutí Dr.Oetker, 300 ml mléka
Na dýňovou náplň: 700 g očištěné dýně Hokkaido, 4 lžíce vody, 100 g hnědého cukru, 1 vejce, 100 g čerstvého sýra (např. lučina), 1 balíček Pudingu Naturamyl s vanilkovou příchutí
Na ozdobení: 50 g hnědého cukru, 50 g dýňových semínek

Jak na to: Na přípravu dýňové náplně nakrájíme dýni na kostičky, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Dýni rozmixujeme, nalijeme do sítka, necháme okapat a vychladnout. Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a solí. Přidáme máslo a sýr a ručně vypracujeme hladké těsto. Na pomoučené pracovní ploše ze dvou třetin těsta vyválíme kruh. Naneseme na dno vymazané formy a přitlačíme. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme asi 15 minut. Ze zbytku těsta vytvarujeme váleček a rukou přitlačíme na okraj formy tak, aby vznikl okraj vysoký asi 2 cm. V míse vařečkou smícháme dýni s cukrem, vejcem, sýrem a pudingem a vyšleháme dohladka. Náplň rozetřeme na těsto. Vložíme do trouby a dopečeme asi 35 minut. Na vanilkovou náplň připravíme Crème Olé s mlékem podle návodu na obale. Naneseme na vychladlý koláč. Do podávání uchováváme v chladu. Na pánvi opražíme cukr a přidáme dýňová semínka. Mícháme tak dlouho, dokud se semínka neobalí karamelem. Necháme vychladnout a koláč jimi ozdobíme. Doba: 55 minut

Švestkový koláč

Suroviny na 1 formu
Na těsto: 150 g hladké mouky, půl lžíce kypřicího prášku do pečiva, 65 g cukru, 1 vejce, 75 g změklého másla
Na náplň: 750 g švestek
Na vanilkový krém: 1 balíček Pudingu Originál s vanilkovou příchutí, 40 g cukru, 500 ml mléka
Na ozdobení: 1 lžíce moučkového cukru, 1 balíček vanilínového cukru

Jak na to: Na přípravu těsta smícháme v míse mouku s kypřicím práškem. Přidáme cukr, vejce, máslo a vše ručně zpracujeme dohladka. Z těsta vyválíme kulatý plát o průměru 30 cm a vložíme do vymazané a moukou vysypané formy. Okraj lehce povytáhneme a přitlačíme. Korpus na několika místech propíchneme vidličkou. Formu vložíme do předehřáté trouby a předpečeme asi 10 minut. Na přípravu náplně omyjeme švestky, zbavíme pecek a rozkrojíme podélně na čtvrtiny. Na přípravu vanilkového krému uvaříme puding s cukrem a mlékem podle návodu. Puding rozetřeme na předpečený korpus. Švestky naskládáme slupkou dolů na puding. Vložíme do předehřáté trouby a dopečeme po dobu asi 20 minut. Po vychladnutí smícháme moučkový s vanilínovým cukrem a koláč pocukrujeme. Doba: 45 minut

Náš tip: Všechny recepty jsou připraveny a pečlivě vyzkoušeny ve Zkušební kuchyni Dr. Oetker. Pokud použijete suroviny této značky, máte záruku, že se vám moučník vždy povede.

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT