více >>

Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT ×

SLADKÉ VELIKONOCE: Povidlová vajíčka, medové perníčky a čokoládový beránek

Povidlová vajíčka
Medové perníčky
Čokoládový beránek
Veselé jmenovky
Sdílej článek:

Bez sladkého by svátky jara neměly ty správné grády. Podle našich receptů si navíc upečete dobroty, které poslouží i jako dekorace!

Povidlová vajíčka

Suroviny na 16 kusů
Na těsto: 1 balení Perníku Dr. Oetker, 400 ml vody, 12 polévkových lžic oleje, 4 lžíce švestkových povidel, 3 polévkové lžíce rumu
Na ozdobení: 1 balíček polevy tmavé, 150 g marcipánu, 1 balení tubiček na zdobení

Jak na to: Na přípravu těsta smícháme směs na perník s vodou a olejem. Vše promícháme ručně do hladka. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut. Po vychladnutí perník rozdrobíme do mísy, přidáme povidla, rum a ručně prohněteme do hladka. Ruce namáčíme ve studené vodě a tvarujeme vajíčka o velikosti 3–4 cm. Vajíčka vložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny ztuhnout. Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu a nalijeme do mističky. Pomocí vidličky namočíme osm vajíček a necháme zatuhnout. Marcipán rozválíme na pocukrované ploše na výšku asi 5 mm, nakrájíme čtverečky, do kterých zabalíme zbylá vajíčka. Vajíčka ozdobíme tubičkami. Doba: 50 minut + chladnutí

Medové perníčky

Suroviny na 2 plechy
Na těsto: 240 g hladké mouky, 2 zarovnané lžíce kakaa, 140 g moučkového cukru, 1 balíček kypřicího prášku do perníku, 2 lžíce medu, 1 vejce, 1 žloutek, 1 bílek na potření
Na ozdobení: 1 balení tubiček na zdobení, cukrová zdobení

Jak na to: Na přípravu těsta na vále prosejeme mouku, kakao, cukr, kypřicí prášek, přidáme med, vejce, žloutek a ručně vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme na lehce pomoučené pracovní desce plát o tloušťce 3 mm. Vykrájíme různé velikonoční tvary, vždy 2 ks stejné. Mezi dva stejné tvary vložíme špejli, přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným bílkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Po vychladnutí zdobíme tubičkami, cukrovým zdobením dle vlastní fantazie. Hotové perníčky zapícháme do osení. Doba: 35 minut

Čokoládový beránek

Suroviny na 1 formu
Na těsto: 125 g změklého másla, 130 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 2 vejce, 130 g hladké mouky, špetka soli, půl lžičky kypřicího prášku do pečiva, 50 g nastrouhané mléčné čokolády, 50 g nasekaných lískových oříšků
Na ozdobení: 1 balíček polevy tmavé, 50 g nasekaných lískových oříšků, 1 balení Tubiček na zdobení Dr.Oetker

Jak na to: Na přípravu těsta vyšleháme máslo, cukr a vanilínový cukr do pěny. Postupně zašleháme vejce. Mouku, sůl, kypřicí prášek, čokoládu a oříšky smícháme a zlehka zapracujeme do vaječné směsi. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 50 minut. Po upečení necháme mírně zchladnout, vyklopíme z formy a polijeme polevou připravenou podle návodu na obale. Ihned posypeme oříšky. Po zatuhnutí dozdobíme tubičkami a mašlí. Doba: 70 minut

Veselé jmenovky

Suroviny na 2 plechy
Na těsto: 250 g hladké mouky, špetka soli, 100 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vejce, 150 g změklého másla
Na ozdobení: 1 balení tubiček na zdobení, 1 balíček polevy světlé

Jak na to: Na přípravu těsta smícháme na vále mouku, sůl, cukr, vanilkový cukr, vejce, máslo a ručně vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme na lehce pomoučené pracovní desce plát o tloušťce 3 mm. Vykrájíme formičkami různé tvary a naskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Na ozdobení rozehřejeme světlou polevu podle návodu a vychladlé sušenky polijeme. Polevu necháme ztuhnout a tubičkami na sušenky napíšeme jména nebo ozdobíme dle vlastní fantazie. Doba: 30 minut

Náš tip: Všechny recepty jsou připraveny a pečlivě vyzkoušeny ve Zkušební kuchyni Dr. Oetker. Pokud použijete suroviny této značky, máte záruku, že se vám moučník vždy povede.

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková
Doprava a logistika - Doprava a logistika Skladník 17 000 Kč Skladníci, obsluha manipulačních vozíků Skladník. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní náplň: , • Příjem a výdej materiálu z a do výroby , • Manipulace se zbožím fyzicky a s VZV , • Inventury tzn. odpovědnost za fyzický stav skladu , • Úklid a udržování pořádku ve skladu , • Nakládky a vykládky zboží s přepravci , • Správné označení zboží , • Skenování a kopírování dokladů , • Obsluha čtečky čárových kódů , • Výpomoc při manipulaci ve skladu látek , • Dodržování FIFO , • Třídění odpadů a dodržování BOZP , • Podřízený vedoucímu logistiky , , Požadavky: , • SOŠ popř. SOU a praxe min. 1 rok , • Praxe a znalost práce ve skladu – není podmínkou , • Oprávnění k řízení VZV – není podmínkou , • Manuální zručnost , • Smysl pro pořádek , • Organizační schopnosti a nutnost stanovení si priorit , • Základní znalost NJ – není podmínkou , • Chuť pracovat a nadšení podmínkou , , Své životopis zasílejte na kral@staalboek.cz. Pracoviště: Staalboek s.r.o., 588 41 Vyskytná nad Jihlavou. Informace: Zdeněk Král, . Doprava a logistika - HLEDÁME ŘIDIČE SK C,E na CZ a EU 27 000 Kč Nabízíme práci pro řidiče sk. C,E 1. Práce po CZ a SK, víkendy doma, návěs plachta (většinou paletové zboží, ne pošta) 27-35.000 Kč podle ujetých km. 2. práce Frigo po EU 35-45.000 Kč podle km (hodně záleží jak často potřebuje být řidič doma). Jsme firma Tereo plus s.r.o. sídlo Praha depo Brno. Seriozní jednání. Obě práce jsou pro naše stálé zákazníky, technika v dobrém stavu, zázemí. Stavebnictví - Stavebnictví Stavební dělník 13 500 Kč Dělníci v oblasti výstavby budov. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Podle §92. Pracoviště: Baubusiness s.r.o., Nad Studánkou, č.p. 121, 251 01 Říčany u Prahy. Informace: Ivan Stolets, +420 777 177 510.

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT