více >>

Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT ×

Slané KYNUTÉ dobroty: Lososové mističky a sýrové tyčinky s masem

Avokádovo-lososové mističky
Sušenky se semínky
Sýrové tyčinky s masem
Sdílej článek:

Máte chuť na křupavou slanou dobrůtku? Zkuste si ji upéct z kynutého těsta podle našich jednoduchých receptů. A třeba zabalit i jako chutný dárek.  

Avokádovo-lososové mističky

Suroviny na 20 kusů
Na těsto: 200 ml vlažné vody, 1 balení čerstvého droždí, 350 g hladké mouky, 1 lžička soli, 2 lžíce oleje
Na náplň: 2 zralá avokáda, 3 jarní cibulky, 1 lžíce čerstvých bylinek, 4 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce tekutého medu, citronová šťáva, špetka soli, špetka pepře
Na ozdobení: 300 g plátků uzeného lososa, kopr

Jak na to: Na těsto ve vodě rozdrobíme a rozpustíme droždí. V míse smícháme mouku se solí. Přidáme olej a vodu s droždím a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout. Na přípravu náplně avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku, oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vložíme do misky. Přidáme cibulku nakrájenou na kolečka, bylinky, hořčici, med a citronovou šťávu. Dochutíme solí a pepřem a promícháme. Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše rozdělíme na 10 dílů. Z každého dílu vytvoříme kuličku a naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut. Pečivo necháme vychladnout. Poté ho podélně rozkrojíme a pomocí lžičky na povrch naneseme náplň. Dozdobíme plátkem lososa a snítkou kopru. Doba: 60 minut

Sušenky se semínky

Suroviny na 40 kusů
Na těsto: 150 g celozrnné mouky, 150 g hladké mouky, 1 balíček sušeného droždí, 1 lžička soli, půl lžičky sladké papriky, špetka pepře, 50 g změklého margarínu, 150 g strouhaného tvrdého sýra, 180 ml teplé vody
Na potření a posypání: 50 ml vody, maková, sezamová a lněná semínka, hrubá sůl

Jak na to: V míse smícháme obě mouky s droždím, solí, paprikou a pepřem. Přidáme margarín, sýr a vodu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout. Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše rozdělíme na 2 stejné díly. Pomocí válečku vyválíme na obdélníky 30 x 40 cm a naneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Těsto pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme vodou a na několika místech propícháme vidličkou. Ostrým nožem nebo rádýlkem každý plát nakrájíme na 20 obdélníků. Posypeme semínky a solí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Sušenky necháme vychladnout. V dobře uzavřené nádobě vydrží až 3 týdny. Doba: 60 minut

Sýrové tyčinky s masem

Suroviny na 18 kusů
Na těsto: 500 g hladké mouky, 1 balíček sušeného droždí, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 3 lžíce oleje, 250 ml vlažné vody
Na náplň: 100 g cherry rajčat, 250 g mletého masa, 1 vejce, 125 g zakysané smetany, 1 menší červená cibule, půl lžičky provensálského koření, špetka soli, špetka pepře
Na potření: 2 lžíce mléka, 100 g nastrouhaného sýra

Jak na to: Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí a cukrem. Přidáme olej a vodu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout. Na přípravu náplně rajčata nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Přidáme maso, vejce, zakysanou smetanu, najemno nakrájenou cibuli, koření, sůl a pepř a vařečkou důkladně promícháme. Těsto rozdělíme na poloviny a na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na pláty 30 x 40 cm. Z každého plátu nakrájíme 9 obdélníků, na spodní třetinu každého obdélníku naneseme náplň a zarolujeme. Tyčinky přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Pomocí štětce nebo mašlovačky je potřeme mlékem a posypeme sýrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Tyčinky lze podávat teplé i studené. Doba: 60 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková
Doprava a logistika - Doprava a logistika Skladník 17 000 Kč Skladníci, obsluha manipulačních vozíků Skladník. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní náplň: , • Příjem a výdej materiálu z a do výroby , • Manipulace se zbožím fyzicky a s VZV , • Inventury tzn. odpovědnost za fyzický stav skladu , • Úklid a udržování pořádku ve skladu , • Nakládky a vykládky zboží s přepravci , • Správné označení zboží , • Skenování a kopírování dokladů , • Obsluha čtečky čárových kódů , • Výpomoc při manipulaci ve skladu látek , • Dodržování FIFO , • Třídění odpadů a dodržování BOZP , • Podřízený vedoucímu logistiky , , Požadavky: , • SOŠ popř. SOU a praxe min. 1 rok , • Praxe a znalost práce ve skladu – není podmínkou , • Oprávnění k řízení VZV – není podmínkou , • Manuální zručnost , • Smysl pro pořádek , • Organizační schopnosti a nutnost stanovení si priorit , • Základní znalost NJ – není podmínkou , • Chuť pracovat a nadšení podmínkou , , Své životopis zasílejte na kral@staalboek.cz. Pracoviště: Staalboek s.r.o., 588 41 Vyskytná nad Jihlavou. Informace: Zdeněk Král, . Doprava a logistika - HLEDÁME ŘIDIČE SK C,E na CZ a EU 27 000 Kč Nabízíme práci pro řidiče sk. C,E 1. Práce po CZ a SK, víkendy doma, návěs plachta (většinou paletové zboží, ne pošta) 27-35.000 Kč podle ujetých km. 2. práce Frigo po EU 35-45.000 Kč podle km (hodně záleží jak často potřebuje být řidič doma). Jsme firma Tereo plus s.r.o. sídlo Praha depo Brno. Seriozní jednání. Obě práce jsou pro naše stálé zákazníky, technika v dobrém stavu, zázemí. Stavebnictví - Stavebnictví Stavební dělník 13 500 Kč Dělníci v oblasti výstavby budov. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Podle §92. Pracoviště: Baubusiness s.r.o., Nad Studánkou, č.p. 121, 251 01 Říčany u Prahy. Informace: Ivan Stolets, +420 777 177 510.

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT