Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Svět TVAROHOVÝCH moučníků: Dvoubarevný věnec, tažený závin a ovocné řezy

Tažený závin
Dort s meruňkami
Mandarinkové řezy
Sdílej článek:

Rádi si pochutnáváte na domácích moučnících? Pak si podle našich receptů zkuste upéct dobroty plné tvarohu a ovoce. Jsou lehké a chutnají skvěle!

Dvoubarevný věnec

Suroviny na 1 formu
Na těsto: 200 g hladké mouky, 1 lžíce kakaa,
1 lžíce Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker, 80 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, špetka soli, 1 vejce, 100 g změklého másla
Na náplň: 150 g másla, 750 g nízkotučného tvarohu, 200 g cukru, 1 balíček Pudinku Naturamyl s vanilkovou příchutí Dr.Oetker, 3 vejce, nastrouhaná kůra z jednoho citronu, 1 lžíce kakaa
Na ozdobení: 1 balíček Polevy světlé Dr.Oetker, 1/2 balíčku Polevy tmavé Dr.Oetker

Jak na to: Na vále smíchejte mouku, kakao, kypřicí prášek. Přidejte cukr, vanilínový cukr, sůl, vejce a máslo a ručně zpracujte těsto. Z těsta vytvarujte válec o délce asi 45 cm. Válec vložte do vymazané a vysypané formy na věnec. Na náplň rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout. V míse ušlehejte tvaroh, cukr, pudinkový prášek, vejce a citronovou kůru dohladka. Nakonec vmíchejte rozpuštěné máslo. Asi 2/3 náplně nalijte na těsto a zbytek obarvěte kakaem. Tmavou náplň naneste na světlou a pomocí vidličky spirálovitě protáhněte obě vrstvy, aby vzniklo mramorování. Pečte asi 60 minut. Světlou i tmavou polevu rozehřejte podle návodu. Polovinou světlé polevy postříkejte povrch věnce. Zbytek polevy společně s tmavou střídavě nalijte do vyšší vrstvy na papír na pečení a nechte ztuhnout. Po ztuhnutí vytvořte pomocí nože hoblinky, kterými věnec dozdobte. Doba: 90 minut

Tažený závin

Suroviny na 1 kus
Na těsto: 250 g hladké mouky, špetka soli, 100 ml vlažné vody, 1 vejce, 1 lžíce oleje
Na náplň: 100 g sušených meruněk, 500 g nakyslých jablek, 250 g tvarohu, 150 ml zakysané smetany, 1 vejce, 50 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 1 lžíce bramborového škrobu Solamyl Dr.Oetker, kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu, 2 lžíce citronové šťávy, 75 g rozinek
Na posypání: 25 g moučkového cukru

Jak na to: Na přípravu těsta prosejte do mísy mouku, přidejte sůl, vodu, vejce a olej a zpracujte hladké těsto. V malém hrnci přiveďte k varu vodu, vylijte ji a hrnec dobře osušte. Do hrnce vložte papír na pečení, na něj položte těsto, zakryjte pokličkou a nechte asi 30 minut odpočívat. Na přípravu náplně nakrájejte meruňky na proužky. Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky. Tvaroh promíchejte se smetanou, vejcem, cukrem, vanilínovým cukrem, škrobem, citronovou kůrou a šťávou. Přidejte meruňky, plátky jablek a rozinky. Na pomoučené utěrce těsto rozválejte na tenkou placku. Dvě třetiny těsta pokryjte náplní (na kratších stranách necháme asi 3 cm volné). Volné těsto potřete rozpuštěným máslem a kratší okraje přeložte přes náplň. Pomocí utěrky závin po delší straně stočte, začněte u strany s tvarohovou náplní. Konce pevně přitiskněte. Pečte asi 45 minut. Závin i po upečení poprašte moučkovým cukrem. Doba: 90 minut

Dort s meruňkami

Suroviny na 1 formu
Na těsto: 100 g hladké mouky, 25 g škrobu Solamyl Dr.Oetker, ½ balíčku Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, špetka soli, 3 vejce, 125 g změklého másla
Na náplň: meruňkový kompot (hmotnost po odkapání 480 g), 200 ml smetany ke šlehání, 250 ml bílého jogurtu, 250 g odtučněného tvarohu, 80 g moučkového cukru, nastrouhaná kůra z jednoho citronu, 1 balíček Želatinového ztužovače Dr.Oetker, 100 ml vlažné vody
Na posypání: 1 lžíce moučkového cukru

Jak na to: Na přípravu těsta smíchejte v míse mouku, škrob, kypřicí prášek, vanilínový cukr a sůl. Přidejte vejce, máslo a vyšlehejte dohladka. Těsto rozetřete do formy a pečte asi 25 minut. Nechte vychladnout. Poté horní část korpusu nakrájejte na 16 stejných dílů. Na přípravu náplně nechte na sítku odkapat meruňkový kompot. Meruňky nakrájejte na kousky. Smetanu vyšlehejte dotuha. V míse smíchejte jogurt, tvaroh, cukr a citronovou kůru a vmíchejte želatinový ztužovač. Nakonec vmíchejte šlehačku. Dvě třetiny tvarohové náplně rozetřete na spodní polovinu korpusu. Na náplň rozložte meruňky a zakryjte zbývající náplní. Na povrch položte 16 nakrájených dílků a dort vložte asi na 3 hodiny do chladničky ztuhnout. Před podáváním dort poprašte moučkovým cukrem a nakrájejte na kousky. Doba: 45 minut

Mandarinkové řezy

Suroviny na 1 plech
Na těsto: 4 vejce, 4 lžíce vlažné vody, 150 g moučkového cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 90 g polohrubé mouky, 90 g bramborového škrobu Solamyl Dr.Oetker, 2 vrchovaté KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
Na náplň: 230 g kompotovaných mandarinek, 500 g polotučného tvarohu, 150 g moučkového cukru,
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker, nastrouhaná kůra z 1/2 citronu, 2 lžíce citronové šťávy, 375 ml smetany ke šlehání, 1 balíček Želatinového ztužovače Dr.Oetker
Na ozdobení: 3 lžíce moučkového cukru

Jak na to: Vyšlehejte vejce a vodu do pěny. Za stálého šlehání přisypávejte moučkový a vanilínový cukr a asi 2 minuty šlehejte. Mouku, solamyl a kypřicí prášek smíchejte a ručně vmíchejte do vaječné pěny. Těsto vlijte do plechu vyloženého papírem na pečení, pečte asi 20 minut. Ihned po upečení piškot poprašte moučkovým cukrem. Mandarinky nechte odkapat. Tvaroh vařečkou smíchejte s moučkovým a vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a šťávou. Smetanu vyšlehejte dotuha a přimíchejte do tvarohu. Z mandarinkové šťávy odměřte 100 ml, přisypete ztužovač a promíchejte. Přidejte do náplně spolu s mandarinkami a krátce promíchejte. Vychladnutý piškot vodorovně rozřízněte. Spodní díl dejte na tác a natřete náplní. Přikryjte druhým plátem a lehce přitlačte. Krém na stranách uhlaďte, posypte moučkovým cukrem a nakrájejte na řezy. Doba: 40 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT