více >>

Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT ×

Svěží JARNÍ DOBROTY: Roláda s artyčoky, bylinkové nugetky a plněný koláč

Roláda s artyčoky
Plněný koláč
Bylinkové nugetky
Sdílej článek:

Také jste se už nemohli dočkat jara? Zkuste ho přivítat svěžími pokrmy, které hýří vitaminy, voní bylinkami a chutnají znamenitě.

Roláda s artyčoky

Suroviny na 2 porce: 4 artyčoky, 1 stroužek česneku, 3 lžíce olivového oleje, 15 dkg strouhaného parmazánu, 2 plátky toastového chleba, 2 lžíce suchého bílého vína, petrželka, pepř, sůl, 2 kuřecí prsa.
Na omáčku: 150 ml smetany ke šlehání 31 % , ½ stroužku česneku, deci mléka, citron, sůl, bílý pepř

Jak na to: Artyčoky očistěte, odkrojte vnější tuhé listy, srdíčko nakrájejte na dílky. Osmahněte je na oleji spolu s nasekaným česnekem, podlijte troškou vody, bílým vínem, osolte a ochuťte nasekanou petrželkou. Jakmile artyčoky změknou, vyjměte je z pánve a nakrájejte. Prsíčka naklepejte a potřete náplní, kterou připravíte z nakrájených artyčoků, nasekané petrželky, strouhaného parmazánu, rozmixovaného toastového chleba, soli a pepře. Maso s náplní pak stočte do rolády, ovažte provázkem a vařte v páře 20 minut. Omáčku připravte tak, že česnek rozdělte na stroužky, oloupejte a spařte je ve vroucí vodě. Spařené stroužky přendejte do kastrůlku, podlijte je vodou a mlékem v poměru 1:1, přiklopte a duste, dokud nezměknou. Potom česnek slijte a rozmixujte s 1 lžící tekutiny z dušení. Smetanu ochuťte citronovou šťávou, přidejte rozmixovaný česnek, osolte, opepřete a prošlehejte metlou na krémovou omáčku. Roládu nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou a přílohou z listového salátu a bylinek. Doba: 40 minut

Plněný koláč

Suroviny na 1 formu: 1kg listového špenátu, malá nakrájené cibule, 4 lžíce olivového oleje, 1 balení listového těsta, 500 g sýra Galbani Ricotta, 5 vajec, 60 g nastrouhaného parmazánu, 5 plátků másla, troška mouky, špetka majoránky, sůl, pepř

Jak na to: Špenát očistěte, nakrájejte na tenké proužky a ty spařte ve vroucí osolené vodě (asi 3 minuty). Špenát slijte a nechejte vychladnout. V pánvičce osmahněte na dvou lžících olivového oleje na drobno nakrájenou cibuli, přidejte špenát a několik minut restujte. Směs vložte do mísy, vmíchejte ricottu, strouhaný parmazán, dvě ušlehaná vejce, majoránku, sůl a pepř. Pečicí formu na koláč vymažte máslem a vysypte moukou. Z listového těsta rozválejte nejdříve jednu placku, kterou vyložte dno formy. Okraje těsta nechte přesahovat přes stěny. Dovnitř nalijte náplň. V náplni vytvarujte ve stejné vzdálenosti od sebe tři důlky, do kterých rozklepnete syrová vejce. Na každé vejce položte kousíček másla. Připravte druhou těstovou placku, kterou náplň přiklopíte. Okraje spodní a horní placky spojte k sobě. Celý povrch koláče pak pomažte olejem. Vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba 45 minut do zlatova. Tradiční italský jarní koláč chutná jak vlažný, tak studený. Doba: 60 minut

Bylinkové nugetky

Suroviny na 4 porce: 500 g brambor, 50 g mascarpone Galbani, 100 ml čerstvého mléka, 500 g kuřecích prsou, 1 žloutek, lžíce solamylu, sůl, lžička lístků tymiánu, lžíce pokrájené ploché petržele, lžíce pokrájené pažitky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje

Jak na to: Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě, sceďte a ještě horké propasírujte. Přimíchejte polovinu horkého mléka a po částech přidávejte mascarpone, které se v mléce a horkých bramborách snadno rozpustí. Nakonec přimíchejte zbylé ohřáté mléko a podle chuti přisolte. V misce smíchejte žloutek se solamylem. Do směsi přimíchejte pokrájená prsíčka, osolte a nechte 20 minut odležet. Pokrájejte bylinky, promíchejte je s naloženým masem a potom jednotlivé kousky masa opečte na rozpáleném oleji do zlatova. Teplou kaši rozdělte do mističek a přidejte upečené nugetky. Doba: 60 minut + odležení

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková
Doprava a logistika - Doprava a logistika Skladník 17 000 Kč Skladníci, obsluha manipulačních vozíků Skladník. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní náplň: , • Příjem a výdej materiálu z a do výroby , • Manipulace se zbožím fyzicky a s VZV , • Inventury tzn. odpovědnost za fyzický stav skladu , • Úklid a udržování pořádku ve skladu , • Nakládky a vykládky zboží s přepravci , • Správné označení zboží , • Skenování a kopírování dokladů , • Obsluha čtečky čárových kódů , • Výpomoc při manipulaci ve skladu látek , • Dodržování FIFO , • Třídění odpadů a dodržování BOZP , • Podřízený vedoucímu logistiky , , Požadavky: , • SOŠ popř. SOU a praxe min. 1 rok , • Praxe a znalost práce ve skladu – není podmínkou , • Oprávnění k řízení VZV – není podmínkou , • Manuální zručnost , • Smysl pro pořádek , • Organizační schopnosti a nutnost stanovení si priorit , • Základní znalost NJ – není podmínkou , • Chuť pracovat a nadšení podmínkou , , Své životopis zasílejte na kral@staalboek.cz. Pracoviště: Staalboek s.r.o., 588 41 Vyskytná nad Jihlavou. Informace: Zdeněk Král, . Doprava a logistika - HLEDÁME ŘIDIČE SK C,E na CZ a EU 27 000 Kč Nabízíme práci pro řidiče sk. C,E 1. Práce po CZ a SK, víkendy doma, návěs plachta (většinou paletové zboží, ne pošta) 27-35.000 Kč podle ujetých km. 2. práce Frigo po EU 35-45.000 Kč podle km (hodně záleží jak často potřebuje být řidič doma). Jsme firma Tereo plus s.r.o. sídlo Praha depo Brno. Seriozní jednání. Obě práce jsou pro naše stálé zákazníky, technika v dobrém stavu, zázemí. Stavebnictví - Stavebnictví Stavební dělník 13 500 Kč Dělníci v oblasti výstavby budov. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Podle §92. Pracoviště: Baubusiness s.r.o., Nad Studánkou, č.p. 121, 251 01 Říčany u Prahy. Informace: Ivan Stolets, +420 777 177 510.

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT