více >>

Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT ×

SÝROVÉ VARIACE: Špízy, nadýchané suflé a gratinované brambory

Sýrové špízy
Gratinované brambory
Makarony s gorgonzolou
Nadýchané suflé
Sdílej článek:

Máte rádi eidam, parmazán, nivu nebo gorgonzolu? Pak jimi obohaťte pokrmy, které právě díky sýrům získají ten správný šmrnc.

Sýrové špízy

Suroviny na 4 porce: 2 vejce, 100 ml světlého piva, 100 g polohrubé mouky, 200 g eidamu, 2 hermelíny, olej na smažení, sůl

Jak na to: Vejce osolte a rozšlehejte s pivem a moukou na řidší těsto. Sýr nakrájejte na kostky a hermelín na osminky. Kousky sýra navlékněte na špejle a takto vcelku je obalte v těstíčku. Poté postupně osmažte dozlatova na rozpáleném oleji. Podávejte s rychlým bramborovým salátem nebo vařenými bramborami. Doba: 30 minut

Gratinované brambory

Suroviny na 6 porcí: 1 kg brambor, 3 balení mozzarelly, 50 g strouhanky, 100 g dušené šunky, 3 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, sušené bylinky

Jak na to: Brambory uvařte ve slupce a nechte je vychladnout. Pak je oloupejte a nakrájejte na stejnoměrné plátky. Do zapékací misky klaďte střídavě vrstvu brambor, vrstvu na plátky nakrájené mozzarelly a nasekané šunky. Průběžně brambory prosolte, případně jinak okořeňte dle chuti. Zakončete vrstvou brambor. Nakonec posypte strouhankou, pokapejte olivovým olejem a nechte zapéct v troubě zhruba 30 minut. Poté brambory servírujte a dozdobte sušenými bylinkami. Doba: 50 minut

Makarony s gorgonzolou

Suroviny na 4 porce: 150 g gorgonzoly, 150 g šunky, 1 lžíce oleje, 250 ml zakysané smetany, 1 lžička cukru krupice, 400 g makaronů, hrst nasekané čerstvé petrželky nebo pažitky, sůl, pepř

Jak na to: Gorgonzolu a šunku nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte trošku oleje, přisypte do něj šunku a lehce ji opečte. Pak vsypte gorgonzolu a promíchejte, dokud se gorgonzola úplně nerozteče. Poté přimíchejte zakysanou smetanu a přisypte lžičku cukru. Dochuťte podle potřeby solí, pepřem a nechte zlehka probublávat asi 10 minut. Makarony uvařte podle návodu na obalu al dente. Sceďte je, nechte okapat a vysypte na talíř. Přelijte omáčkou z gorgonzoly a posypte petrželkou nebo pažitkou. Doba: 25 minut

Nadýchané suflé

Suroviny na 6 porcí: 30 g másla + trocha na vymazání formiček, 1 lžíce strouhaného parmazánu, 30 g hladké mouky, 200 ml mléka, 4 žloutky, půl lžičky dijonské hořčice, 100 g nastrouhaného čedaru, 6 bílků, sůl, pepř

Jak na to: Šest nádob na suflé o obsahu 200 ml vymažte máslem, dno a stěny vysypte nastrouhaným parmazánem. V rendlíku rozehřejte máslo, vmíchejte do něj mouku a smažte 2 minuty. Vznikne světlá jíška, která je základem bešamelové omáčky, jež patří do správného suflé. Rendlík odstavte a jíšku rozřeďte vychladlým mlékem. Vraťte na oheň a vzniklou omáčku nechte houstnout asi 5 minut. Odstavte omáčku a nechte vystydnout. Když vychladne, zašlehejte do ní všechny žloutky, přimíchejte hořčici a pomocí vařečky zapracujte nastrouhaný čedar (lžíci nastrouhaného čedaru si však ponechte stranou). Osolte a opepřete. V míse ušlehejte tuhý sníh. Po lžících sníh zapracovávejte do omáčky. Vzniklou směsí naplňte připravené misky, měla by sahat asi jen do ¾. Směs propíchejte nožem ve vzdálenosti 2 cm od okraje misky a nožem opatrně obkružte i okraj misky. Povrch nákypu posypte zbývajícím čedarem, misky dejte do rozehřáté trouby na plech a pečte 30 minut, až suflé vyběhne a bude mít zlatavou čepici. Podávejte jako zdravou večeři. Doba: 50 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková
Doprava a logistika - Doprava a logistika Skladník 17 000 Kč Skladníci, obsluha manipulačních vozíků Skladník. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní náplň: , • Příjem a výdej materiálu z a do výroby , • Manipulace se zbožím fyzicky a s VZV , • Inventury tzn. odpovědnost za fyzický stav skladu , • Úklid a udržování pořádku ve skladu , • Nakládky a vykládky zboží s přepravci , • Správné označení zboží , • Skenování a kopírování dokladů , • Obsluha čtečky čárových kódů , • Výpomoc při manipulaci ve skladu látek , • Dodržování FIFO , • Třídění odpadů a dodržování BOZP , • Podřízený vedoucímu logistiky , , Požadavky: , • SOŠ popř. SOU a praxe min. 1 rok , • Praxe a znalost práce ve skladu – není podmínkou , • Oprávnění k řízení VZV – není podmínkou , • Manuální zručnost , • Smysl pro pořádek , • Organizační schopnosti a nutnost stanovení si priorit , • Základní znalost NJ – není podmínkou , • Chuť pracovat a nadšení podmínkou , , Své životopis zasílejte na kral@staalboek.cz. Pracoviště: Staalboek s.r.o., 588 41 Vyskytná nad Jihlavou. Informace: Zdeněk Král, . Doprava a logistika - HLEDÁME ŘIDIČE SK C,E na CZ a EU 27 000 Kč Nabízíme práci pro řidiče sk. C,E 1. Práce po CZ a SK, víkendy doma, návěs plachta (většinou paletové zboží, ne pošta) 27-35.000 Kč podle ujetých km. 2. práce Frigo po EU 35-45.000 Kč podle km (hodně záleží jak často potřebuje být řidič doma). Jsme firma Tereo plus s.r.o. sídlo Praha depo Brno. Seriozní jednání. Obě práce jsou pro naše stálé zákazníky, technika v dobrém stavu, zázemí. Stavebnictví - Stavebnictví Stavební dělník 13 500 Kč Dělníci v oblasti výstavby budov. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Podle §92. Pracoviště: Baubusiness s.r.o., Nad Studánkou, č.p. 121, 251 01 Říčany u Prahy. Informace: Ivan Stolets, +420 777 177 510.

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT