Šíp.deník.cz

Takové pochoutce určitě neodoláte: BRUSINKOVÝ DORT s pudinkem

Brusinkový dort s pudinkem
Brusinkový dort s pudinkem
Zdroj: Hera
Sdílej článek:

Suroviny na 1 korpus: 225 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 200 g třtinového cukru, 4 vejce, 225 g hladké mouky, 1 balení prášku do pečiva. Na náplň a polevu: litr mléka, 80 g vanilkového pudinku, 2 vejce, 100 ml sirupu + lžička navíc na polevu, 125 ml smetany ke šlehání, 175 g brusinkového kompotu.

Krok 1

Nejdříve si připravíme korpus tak, že v misce utřeme rostlinný tuk se třtinovým cukrem do hladké hmoty. Poté vyklepneme vejce. Nakonec přidáme sypké ingredience: přes sítko prosetou mouku, špetku soli a prášek do pečiva a vše vymícháme do hladkého těsta. 

Krok 1

Krok 2

Připravíme si dortovou formu o průměru 25 cm, tu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Do formy nalijeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě 35 minut do zlatova. Poté necháme korpus 5 minut odstát, než ho vyklepneme z formy, a necháme vychladnout. Korpus rozkrojíme na dva stejně silné pláty.

Krok 2

Krok 3

Krém připravíme tak, že mléko přivedeme k varu (necháme si 50 ml rezervu). Smícháním pudinkového prášku, zbytku mléka a vajec vytvoříme hladkou pastu. Tuto pastu vmícháme společně se sirupem do horkého mléka. Za stálého míchání necháme povařit po dobu 4 minut na mírném ohni, poté stáhneme z plotny a vymícháme do vychladnutí. 

Krok 3

Krok 4

Ušleháme šlehačku a přidáme ji do vychlazeného pudinku, aby vznikl nadýchaný krém. Spodní díl korpusu nejdříve pomažeme brusinkovým kompotem a poté vanilkovým krémem. Přiložíme druhý díl korpusu a ten pomažeme celý včetně bočních stran vrstvou krému. V krému vytvoříme vlny pomocí zadní části lžíce a ozdobíme sirupem. Dort uchováváme v lednice až do jeho servírování.

Krok 4

Krok 4

Krok 4

Doba: 50 minut

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů