Krok 1
Nejdříve si připravíme korpus tak, že v misce utřeme rostlinný tuk se třtinovým cukrem do hladké hmoty. Poté vyklepneme vejce. Nakonec přidáme sypké ingredience: přes sítko prosetou mouku, špetku soli a prášek do pečiva a vše vymícháme do hladkého těsta.
Krok 2
Připravíme si dortovou formu o průměru 25 cm, tu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Do formy nalijeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě 35 minut do zlatova. Poté necháme korpus 5 minut odstát, než ho vyklepneme z formy, a necháme vychladnout. Korpus rozkrojíme na dva stejně silné pláty.
Krok 3
Krém připravíme tak, že mléko přivedeme k varu (necháme si 50 ml rezervu). Smícháním pudinkového prášku, zbytku mléka a vajec vytvoříme hladkou pastu. Tuto pastu vmícháme společně se sirupem do horkého mléka. Za stálého míchání necháme povařit po dobu 4 minut na mírném ohni, poté stáhneme z plotny a vymícháme do vychladnutí.
Krok 4
Ušleháme šlehačku a přidáme ji do vychlazeného pudinku, aby vznikl nadýchaný krém. Spodní díl korpusu nejdříve pomažeme brusinkovým kompotem a poté vanilkovým krémem. Přiložíme druhý díl korpusu a ten pomažeme celý včetně bočních stran vrstvou krému. V krému vytvoříme vlny pomocí zadní části lžíce a ozdobíme sirupem. Dort uchováváme v lednice až do jeho servírování.
Doba: 50 minut