více >>

Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT ×

TEKUTÁ INSPIRACE: Pikantní polévka s čokoládou nebo mrkvová s citrusy

Špenátová s lososem
Mrkvová s citrusy
Pikantní s čokoládou
Cuketová s cibulkou
Sdílej článek:

Polévka nemusí být jen vývar. Pokud chcete tip na dobrý oběd nebo večeři, připravte si krémovou. Pro inspiraci nabízíme pár neotřelých receptů.

Špenátová s lososem

Suroviny na 4 porce: 1 cibule, 1 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1 l masového vývaru, 250 g čerstvého špenátu + na ozdobení, 2 lžíce mléka, 1 balení mraženého špenátu, 2 stroužky česneku, 200 ml zakysané smetany, 100 g uzeného lososa, sůl, pepř

Jak na to: Na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli. Zasypte ji moukou a zalijte vývarem. Pořádně rozmíchejte a nechte 10 minut provařit, aby se nedělaly hrudky. Mezitím na jiné pánvi nechte zavadnout čerstvé špenátové listy a v hrnci rozehřejte na troše mléka mražený špenát. Vše přidejte do vývaru společně s prolisovanými stroužky česneku a opět povařte. Přidejte zakysanou smetanu a nechte ještě znovu prohřát. Vše rozmixujte, dochuťte solí a pepřem a podávejte s uzeným lososem nakrájeným na plátky. Dozdobte několika lístky čerstvého špenátu. Doba: 30 minut

Mrkvová s citrusy

Suroviny na 4 porce: 7 větších mrkví, 1 cibule, 1 limetka, 1 pomeranč, lžička krystalového cukru, zeleninový bujón, pár koleček zázvoru, kelímek zakysané smetany

Jak na to: Mrkve očistěte a pokrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a osmahněte na másle, až zezlátne. Pak přidejte mrkev. Zakápněte šťávou z limetky a nechte chvilku opékat. Zalijte litrem vody, přihoďte kostku bujónu a prohřejte. Potom přidejte kolečka zázvoru (množství podle chuti) a nechte 20 minut vařit. Jakmile bude mrkev měkká, vše rozmixujte a přimíchejte nastrouhanou kůru z limetky, šťávu z pomeranče a lžičku cukru. Znovu 5 minut prohřejte. Podávejte dozdobené zakysanou smetanou a hoblinkami kůry z limetky. Doba: 45 minut

Pikantní s čokoládou

Suroviny na 4 porce: 2 lžíce oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 500 g mletého hovězího masa, 400 g konzervovaných červených fazolí, 800 g konzervovaných loupaných rajčat, 650 ml hovězího vývaru, 3 chilli papričky, 2 čtverečky hořké čokolády, oregano, chilli minipapričky na ozdobení, sůl, pepř

Jak na to: Rozehřejte na pánvi olej a vsypte do něj na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Pár minut opékejte, až cibule zesklovatí. Přidejte mleté hovězí a zvyšte teplotu, aby se začalo vypékat. Promíchávejte, aby se netvořily hrudky. Když maso získá stejnoměrnou bělavou barvu, přidejte k němu fazole a loupaná rajčata. Zalijte hovězím vývarem. Chilli papričky najemno nakrájejte a přihoďte do polévky. Nakonec ji zjemněte hořkou čokoládou. Osolte a opepřete podle chuti, přiveďte k varu a asi 40 minut mírně vařte. Právě dlouhým varem směs výrazně nabývá na chuti. Dozdobte minipapričkami a oreganem. Doba: 60 minut

Cuketová s cibulkou

Suroviny na 4 porce: 1 větší cuketa, 4 lžíce oleje, 2 cibule, 2 brambory, 1 zeleninový bujón, 100 ml smetany, 2 stroužky česneku, šťáva z 1 citronu, špetka koriandru, snítka petrželky, sůl, pepř

Jak na to: Cuketu nakrájejte na kolečka a na rozpáleném oleji je postupně z každé strany osmahněte. Mezitím pokrájejte 1 cibuli na kolečka a 1 cibuli na kostičky. Po dosmažení cukety odložte pár koleček stranou na dozdobení. Přilijte ještě trochu oleje a nechte zesklovatět na kostičky nakrájenou cibulku. Oškrábejte brambory a pokrájejte je na kostičky. Vhoďte do litru vody zeleninový bujón, přisypte brambory, cuketu i osmahnutou cibulku a přiveďte k varu. Vařte přibližně 15 minut tak, aby byly brambory měkké. Poté vše rozmixujte, přidejte smetanu, koriandr, prolisovaný česnek, špetku soli a pepře a šťávu z citronu. Na pánvi dozlatova osmahněte kolečka cibule. Polévku podávejte dozdobenou cuketou, cibulkou a petrželkou. Doba: 45 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková
Doprava a logistika - Doprava a logistika Skladník 17 000 Kč Skladníci, obsluha manipulačních vozíků Skladník. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní náplň: , • Příjem a výdej materiálu z a do výroby , • Manipulace se zbožím fyzicky a s VZV , • Inventury tzn. odpovědnost za fyzický stav skladu , • Úklid a udržování pořádku ve skladu , • Nakládky a vykládky zboží s přepravci , • Správné označení zboží , • Skenování a kopírování dokladů , • Obsluha čtečky čárových kódů , • Výpomoc při manipulaci ve skladu látek , • Dodržování FIFO , • Třídění odpadů a dodržování BOZP , • Podřízený vedoucímu logistiky , , Požadavky: , • SOŠ popř. SOU a praxe min. 1 rok , • Praxe a znalost práce ve skladu – není podmínkou , • Oprávnění k řízení VZV – není podmínkou , • Manuální zručnost , • Smysl pro pořádek , • Organizační schopnosti a nutnost stanovení si priorit , • Základní znalost NJ – není podmínkou , • Chuť pracovat a nadšení podmínkou , , Své životopis zasílejte na kral@staalboek.cz. Pracoviště: Staalboek s.r.o., 588 41 Vyskytná nad Jihlavou. Informace: Zdeněk Král, . Doprava a logistika - HLEDÁME ŘIDIČE SK C,E na CZ a EU 27 000 Kč Nabízíme práci pro řidiče sk. C,E 1. Práce po CZ a SK, víkendy doma, návěs plachta (většinou paletové zboží, ne pošta) 27-35.000 Kč podle ujetých km. 2. práce Frigo po EU 35-45.000 Kč podle km (hodně záleží jak často potřebuje být řidič doma). Jsme firma Tereo plus s.r.o. sídlo Praha depo Brno. Seriozní jednání. Obě práce jsou pro naše stálé zákazníky, technika v dobrém stavu, zázemí. Stavebnictví - Stavebnictví Stavební dělník 13 500 Kč Dělníci v oblasti výstavby budov. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Podle §92. Pracoviště: Baubusiness s.r.o., Nad Studánkou, č.p. 121, 251 01 Říčany u Prahy. Informace: Ivan Stolets, +420 777 177 510.

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT