více >>

Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT ×

Těmto masíčkům neodoláte: JELENÍ HŘBET na víně a kuře na citronech

Jelení hřbet na víně
Králík na divoko
Kapr na zelenině
Kuře na citronech
Sdílej článek:

Patříte také k jedlíkům, kteří si hlavní chod neumějí bez masa vůbec představit? Pak se nechte inspirovat variacemi, jimž žádný gurmán neodolá!

Jelení hřbet na víně

Suroviny na 4 porce: 600 g jeleního hřbetu, 2 dcl červeného vína, 80 g hořké čokolády, 2 polévkové lžíce rostlinného tuku, koření na zvěřinu (bobkový list, nové koření, jalovec), sůl, bylinky na ozdobení (rozmarýn, tymián)

Jak na to: Maso zbavíme blan, osolíme a okořeníme a nejdříve na pánvi zprudka opečeme ze všech stran. Pak ho vložíme do pekáče, podlijeme kapkou vody a pečeme v troubě do změknutí. Na výpeku, který zbyl na pánvi, rozehřejeme čokoládu, zalijeme ji vínem a redukujeme na mírném ohni na hustotu omáčky. Upečený jelení hřbet nakrájíme na velmi tenké plátky a přelijeme omáčkou. Podáváme podle chuti s divokou rýží, pečenými bramborami nebo kroketami. Doba: 70 minut

Králík na divoko

Suroviny na 4 porce: 1 králík, 45 g Flora Gold, 4 šalotky, 2 dcl bílé víno, 20 dkg žampionů, 20 g hladké mouky, půl kelímku smetany, 2 lžičky citronové šťávy, bobkový list, nové koření, sůl, pepř, tymián, hrst petrželové natě

Jak na to: Očištěného a naporcovaného králíka osolíme, opepříme a naskládáme do pekáče. Přidáme rostlinný tuk a podlijeme. Pečeme, dokud není maso měkké. Mezitím na pánvi osmahneme nakrájené žampiony. V kastrolu pak na rostlinném tuku osmažíme nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme koření a zastříkneme vínem. Necháme lehce zredukovat, přimícháme mouku a zalijeme vodou. Lehce osolíme a opepříme. Vložíme opečeného králíka a přikryté dusíme asi 20 minut. Měkké maso vyjmeme, šťávu zjemníme smetanou a přidáme houby. Dochutíme kapkou citronové šťávy. Do hotové omáčky přidáme nasekanou petrželovou nať. Podáváme s bramborovou kaší. Doba: 80 minut

Kapr na zelenině

Suroviny na 4 porce: 4 filety kapra, 1 svazek jarní cibulky, půl lžičky mleté sladké papriky, 1 kg brambor, 150 g sójové smetany, 60 g Flora Gold, sůl, tuk na vymazání plechu

Jak na to: Kapra očistíme, omyjeme a osolíme. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na lupínky. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Troubu předehřejeme na 220 °C. Pekáč vymažeme rostlinným tukem a dáme polovinu cibule. Na ni poskládáme vrstvu brambor. Osolíme a ochutíme mletou paprikou. Přidáme porce kapra a zalijeme smetanou. Posypeme zbývající jarní cibulkou a mletou paprikou. Pečeme asi 60 minut a podáváme. Doba: 70 minut

Kuře na citronech

Suroviny na 4 porce: 1 kuře, 2 citrony, sůl, pepř, 50 g rostlinného tuku, 30 g medu, 2 dcl ml bílého vína, 2 stroužky česneku, snítka tymiánu, lístky čerstvého estragonu, 1 kg brambor, hrst petrželové natě

Jak na to: Kuře očistíme a naporcujeme na menší kusy. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme důkladně medem a rozetřeným česnekem, posypeme čerstvými bylinkami. Takto připravené kuře překryjeme potravinářskou fólií a necháme přes noc marinovat v chladu. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Kuřecí maso srovnáme do pekáče kůží nahoru se čtvrtkami omytých citronů a rostlinným tukem. Lehce zastříkneme vodou a pečeme, dokud nebude maso křehké a kůže zlatavá. Podáváme s vařenými bramborami, které omastíme rostlinným tukem a zamícháme do nich nasekanou petrželovou nať. Doba: 50 minut + marinování

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková
Doprava a logistika - Doprava a logistika Skladník 17 000 Kč Skladníci, obsluha manipulačních vozíků Skladník. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní náplň: , • Příjem a výdej materiálu z a do výroby , • Manipulace se zbožím fyzicky a s VZV , • Inventury tzn. odpovědnost za fyzický stav skladu , • Úklid a udržování pořádku ve skladu , • Nakládky a vykládky zboží s přepravci , • Správné označení zboží , • Skenování a kopírování dokladů , • Obsluha čtečky čárových kódů , • Výpomoc při manipulaci ve skladu látek , • Dodržování FIFO , • Třídění odpadů a dodržování BOZP , • Podřízený vedoucímu logistiky , , Požadavky: , • SOŠ popř. SOU a praxe min. 1 rok , • Praxe a znalost práce ve skladu – není podmínkou , • Oprávnění k řízení VZV – není podmínkou , • Manuální zručnost , • Smysl pro pořádek , • Organizační schopnosti a nutnost stanovení si priorit , • Základní znalost NJ – není podmínkou , • Chuť pracovat a nadšení podmínkou , , Své životopis zasílejte na kral@staalboek.cz. Pracoviště: Staalboek s.r.o., 588 41 Vyskytná nad Jihlavou. Informace: Zdeněk Král, . Doprava a logistika - HLEDÁME ŘIDIČE SK C,E na CZ a EU 27 000 Kč Nabízíme práci pro řidiče sk. C,E 1. Práce po CZ a SK, víkendy doma, návěs plachta (většinou paletové zboží, ne pošta) 27-35.000 Kč podle ujetých km. 2. práce Frigo po EU 35-45.000 Kč podle km (hodně záleží jak často potřebuje být řidič doma). Jsme firma Tereo plus s.r.o. sídlo Praha depo Brno. Seriozní jednání. Obě práce jsou pro naše stálé zákazníky, technika v dobrém stavu, zázemí. Stavebnictví - Stavebnictví Stavební dělník 13 500 Kč Dělníci v oblasti výstavby budov. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Podle §92. Pracoviště: Baubusiness s.r.o., Nad Studánkou, č.p. 121, 251 01 Říčany u Prahy. Informace: Ivan Stolets, +420 777 177 510.

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT