Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Tradiční hovězí GULÁŠ jak ho neznáte: Na co se používá citronová kůra?

Sdílej článek:

Suroviny na 6 porcí: 700 g cibule, 2 stroužky česneku, 1 kg hovězí kližky, 5 lžic oleje, 2 lžíce sladké papriky, 1 lžíce vinného octa, 1 l vody nebo slabšího hovězího vývaru, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička sušené majoránky, 1 lžíce hladké mouky, sůl.

Krok 1

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Oloupaný česnek rozmáčkněte dlaní a poté nožem nasekejte. Omyté a osušené maso nakrájejte nejprve na plátky silné asi 2 cm a poté na kousky velké asi jako palec. Na guláš se také výborně hodí vyzrálé maso z hovězího pupku nebo takzvané předkýtí. 

Krok 1

Krok 1

Krok 2

Na polovině oleje osmažte cibuli dohněda, asi 10 minut, stále míchejte. Poté kastrol na chvilku sundejte z ohně a vmíchejte sladkou papriku. Ihned ji zakápněte octem, aby se v horkém oleji nespálila. Cibuli s paprikou zalijte vodou nebo vývarem a povařte 20 minut. Cibulový základ rozmixujte tyčovým mixérem dohladka nebo propasírujte přes sítko.

Krok 2

Krok 2

Krok 3

Na zbylém oleji orestujte kostky masa ze všech stran dohněda. Přidejte protlak a ještě pár minut smažte. Maso zalijte rozmixovaným základem, vmíchejte nasekaný česnek, kmín, majoránku a podle chuti osolte. Duste pod pokličkou na sporáku nebo v troubě při 180 °C asi 2 hodiny. Je-li potřeba, podlévejte vodou a občas guláš zamíchejte.

Krok 3

Krok 4

Z mouky a malého množství studené vody vymíchejte kašičku. Vmíchejte ji do guláše a poduste ještě dalších 15 minut. Nyní míchejte už častěji, omáčka totiž moukou zhoustne a připaluje se ke dnu hrnce. Hotový gulášek podávejte s chlebem nebo s karlovarským knedlíkem.

Krok 4

Doba: 40 minut + 2 hodiny dušení

Náš tip: Na začátku dušení přidejte do guláše lžičku nastrouhané kůry z citronu. Pomůže všechny chutě zvýraznit. Mouku na zahuštění předem opražte nasucho na pánvi, snáz ztratí moučnou chuť.

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT