Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Tři skvělé NÁPADY na osvěžující ZÁKUSKY plné broskví, mandarinek a borůvek

Broskvový dort
Mandarinkový dezert
Sdílej článek:

Po obědě přijde vhod sladká tečka. Výborným tipem jsou lehké zákusky s ovocem. Nechte se inspirovat!

Borůvkový prstenec

Suroviny na 1 formu
Na těsto: 
125 g borůvek, 220 g hladké mouky, 3 lžičky kypřicího prášku, 170 g moučkového cukru, balíček vanilínového cukru, špetka soli, 4 vejce, 125 ml perlivé vody, 50 g změklého másla
Na náplň: 250 ml smetany ke šlehání, balíček čirého Dort-želé Dr.Oetker, balíček Smeta-fixu Dr.Oetker, 1 zarovnaná lžíce moučkového cukru, 3 lžíce borůvkové šťávy nebo vody, 100 g borůvek
Na ozdobení: 50 g borůvek, 2 lžíce moučkového cukru

Jak na to: 125 g borůvek rozmístíme do tukem vymazané a moukou vysypané formy ve tvaru věnce (Ø 24 cm). Na těsto smícháme mouku s kypřicím práškem a přidáme cukr, vanilínový cukr, sůl, vejce, vodu, máslo. Přísady zpracujeme na hladké těsto. Těsto naplníme do vymazané formy a uhladíme. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut. Upečený korpus necháme ve formě 5 minut vychladnout. Poté jej opatrně vyklopíme na kuchyňskou mřížku. Na náplň ušleháme smetanu, dort-želé, smeta-fix a moučkový cukr. Opatrně vmícháme ovocnou šťávu. Korpus podélně rozřízneme. Spodní část potřeme náplní. Na náplň rozmístíme borůvky a přiložíme vrchní díl korpusu. Ozdobíme borůvkami a lehce pocukrujeme. Před podáváním uložíme do chladničky. Doba: 60 minut

Broskvový dort

Suroviny na 1 korpus
Na těsto: 5 žloutků, 120 g moučkového cukru, balíček vanilínového cukru, 5 bílků, 100 g hladké mouky, balíček vanilkového pudinku
Na náplň: 8 plátků Želatiny v plátcích Dr.Oetker, 500 g měkkého tvarohu, 80 g moučkového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, citronová kůra i šťáva z 1 citronu, 2 měkké broskve, 500 ml smetany ke šlehání
Na ozdobení: balíček Šlehačky v prášku Dr.Oetker, 150 ml mléka, 3 lžíce pasírované meruňkové marmelády

Jak na to: Na přípravu těsta vyšleháme žloutky s moučkovým a vanilínovým cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do pěny. Mouku prosejeme s vanilkovým pudinkem a zapracujeme. Těsto rozdělíme na tři díly a každý zvlášť pečeme v dortové formě vyložené papírem na pečení asi 10 minut. Upečené díly otočíme na papír posypaný moučkovým cukrem a papír svrchu stáhneme. Necháme vychladnout. Spodní část korpusu položíme na podnos a kolem upevníme očištěný okraj dortové formy. Na přípravu náplně namočíme želatinu podle návodu na obale. Tvaroh rozmícháme s moučkovým i vanilkovým cukrem, citronovou kůrou i šťávou a rozmačkanými broskvemi. Smetanu ušleháme do tuha a přidáme do náplně. Opatrně promícháme. Želatinu vmícháme do náplně. Polovinu náplně vlijeme do dortové formy, položíme druhý plát. Na to nalijeme druhou polovinu náplně a zakryjeme vrchním plátem. Odložíme přes noc do chladu. Oddělíme okraj formy, ušleháme šlehačku s mlékem a horní stranu a boky dortu šlehačkou potřeme. Lžičkou vytvoříme důlky, do kterých dáme trochu marmelády. Uchováváme v chladu. Doba: 60 minut + odležení

Mandarinkový dezert

Suroviny na 1 korpus
Na těsto: 125 g změklého másla, 120 g moučkového cukru, 3 vejce, 150 g hladké mouky, balíček vanilkového pudinku, ½ balíčku kypřicího prášku
Na náplň: 375 g kompotovaných mandarinek, kompotová šťáva, 2 balíčky Čirého dort-želé Dr.Oetker
Na krém: 250 g sýra typu Lučina, 2 lžičky Citronového aroma Dr.Oetker, 375 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce moučkového cukru, 1 a ½ balíčku Smeta-fixu Dr.Oetker
Na ozdobení: 125 ml smetany ke šlehání, ½ balíčku Smeta-fixu Dr.Oetker, zbytek rozdrobeného korpusu, zbylé kompotované mandarinky

Jak na to: Na přípravu těsta vyšleháme máslo s moučkovým cukrem a vejci do pěny. Mouku smícháme s pudinkovým práškem a kypřicím práškem a tuto směs prosejeme do vyšlehané hmoty. Vše promícháme. Připravené těsto vlijeme do dortové formy o průměru 26 cm vyložené papírem na pečení a uhladíme do roviny. Pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut. Po vychladnutí korpus dvakrát prořízneme. Vrchní část najemno rozdrobíme, spodní část vložíme do dortové formy. Na náplň si připravíme dortové želé podle návodu, použijeme šťávu z kompotu. Do teplého želé přimícháme ¾ mandarinek a nalijeme na korpus umístěný ve formě. Přikryjeme druhým plátem korpusu a opatrně přitiskneme. Dort dáme na hodinu do chladničky ztuhnout. Na přípravu krému v nádobě rozmícháme citronové aroma se sýrem. Smetanu ušleháme s moučkovým cukrem a smeta-fixem a přimícháme do sýrového krému. Poté do krému přimícháme polovinu rozdrobeného korpusu. Krém rovnoměrně natřeme na dort ve formě a opatrně odstraníme rám formy. Na ozdobení ušleháme smetanu ke šlehání se smeta-fixem a potřeme jí okraje dortu. Dort posypeme zbylým rozdrobeným korpusem a ozdobíme mandarinkami. Doba: 55 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT