více >>

Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT ×

Nejlepší KOLÁČE: S brusinkovou drobenkou, s borůvkami nebo s tvarohem

Kynutá jablečná buchta
Piškotová buchta s brusinkami
S brusinkovou drobenkou
Tvarohová s mandarinkami
Sdílej článek:

Kdo by odolal chuti a vůni domácích buchtiček? Nechte se inspirovat těmi nejlepšími druhy z české kuchyně.

Kynutá jablečná

Suroviny na 1 plech
Na těsto: 300 g polohrubé mouky, 1 balíček sušeného droždí, 50 g cukru, půl lžičky soli, 150 ml mléka, 100 g změklého másla
Na náplň: 500 g nastrouhaných jablek, 100 g změklého másla, 100 g cukru, 1 balení vanilkového pudinku, 2 vejce, 250 ml smetany ke šlehání

Jak na to: Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, cukrem a solí. Přidáme mléko a máslo. Ručně vařečkou vypracujeme hladké těsto. Poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout. Těsto rozválíme a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Na přípravu náplně jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nastrouháme na hrubším struhadle. V míse vyšleháme máslo s cukrem do pěny. Přidáme pudinkový prášek a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Smetanu ušleháme dotuha. Šlehačku a sníh lehce vmícháme do směsi. Nastrouhaná jablka rozložíme na těsto a potřeme náplní. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Ještě teplý moučník pocukrujeme. Doba: 40 minut + kynutí

Piškotová s borůvkami

Suroviny na 1 formu
Na těsto: 125 g borůvek (i mražených), 220 g hladké mouky, 3 lžičky kypřicího prášku do pečiva, 170 g moučkového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, špetka soli, 4 vejce, 125 ml perlivé vody, 150 g změklého másla
Na náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 1 balíček čirého Dort-želé Dr.Oetker, 1 balíček smeta-fixu, 1 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce borůvkové šťávy nebo vody, 100 g borůvek
Na ozdobení: 50 g borůvek, 2 lžíce moučkového cukru

Jak na to: 125 g borůvek rozmístíme do tukem vymazané a moukou vysypané formy ve tvaru věnce. Na těsto smícháme mouku s kypřicím práškem a přidáme cukr, vanilínový cukr, sůl, vejce, vodu, máslo. Vyšleháme na hladké těsto. Těsto naplníme do vymazané formy a uhladíme. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut. Upečený korpus necháme ve formě 5 minut vychladnout. Poté jej opatrně vyklopíme na kuchyňskou mřížku. Na náplň ušleháme smetanu, dort-želé, smeta-fix a moučkový cukr dotuha. Opatrně vmícháme ovocnou šťávu nebo vodu. Korpus podélně rozřízneme. Spodní část potřeme náplní. Na náplň rozmístíme borůvky a přiložíme vrchní díl korpusu. Ozdobíme borůvkami a pocukrujeme. Doba: 50 minut

S brusinkovou drobenkou

Suroviny na 1 plech
Na těsto: 180 ml mléka, 50 g másla, 350 g hladké mouky, 1 balíček sušeného droždí, 50 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, špetka soli, 1 vejce
Na náplň: 1 hruškový kompot (hmotnost po odkapání 920 g), 250 g zakysané smetany, 100 g cukru, 1 balíček Pudinku Originál s vanilkovou příchutí Dr. Oetker, 100 ml mléka, 2 vejce
Na drobenku: 60 g sušených brusinek, 90 g hladké mouky, 60 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 60 g změklého másla

Jak na to: Na těsto ohřejeme mléko a necháme v něm rozpustit máslo. V míse smícháme mouku a droždí. Přidáme cukr, vanilínový cukr, sůl, vejce, mléko a vše promícháme dohladka. Těsto zakryjeme a necháme na teplém místě kynout, dokud nezvětší svůj objem. Těsto vyjmeme z mísy a na lehce pomoučené pracovní ploše krátce prohněteme. Těsto vyválíme na obdélník (30 x 40 cm) a pomocí válečku přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto necháme znovu kynout na teplém místě asi 15 minut. Na přípravu náplně necháme okapat kompotované hrušky, které nakrájíme na menší kousky a rovnoměrně naskládáme na vykynuté těsto. V míse vymícháme zakysanou smetanu, cukr, pudink, mléko a vejce dohladka. Náplň rovnoměrně naneseme na hrušky. Na přípravu drobenky nakrájíme brusinky nadrobno. V míse smícháme mouku, cukr a vanilínový cukr. Přidáme máslo a vše zpracujeme do drobenky. Vmícháme brusinky a rovnoměrně naneseme na náplň. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Po vychladnutí buchty pocukrujeme. Doba: 50 minut + kynutí

Tvarohová s mandarinkami

Suroviny na 1 plech
Na těsto: 4 vejce, 4 lžíce vlažné vody, 150 g moučkového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 90 g polohrubé mouky, 90 g solamylu, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
Na náplň: 230 g kompotovaných mandarinek, 500 g polotučného tvarohu, 150 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, nastrouhaná kůra z půlky citronu, 2 lžíce citronové šťávy, 375 ml smetany ke šlehání, 1 balíček želatinového ztužovače
Na ozdobení: 3 lžíce moučkového cukru

Jak na to: Na těsto vyšleháme vejce a vodu do pěny. Za stálého šlehání přisypáváme moučkový a vanilínový cukr a asi 2 minuty šleháme. Mouku, solamyl a kypřicí prášek smícháme a ručně vmícháme do vaječné pěny. Těsto vlijeme na plech (30 x 40 cm) vyložený papírem na pečení, uhladíme a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme asi 20 minut. Ihned po upečení piškot poprášíme moučkovým cukrem a překlopíme na papír na pečení. Z piškotu pomalu stáhneme papír a necháme vychladnout. Na přípravu náplně necháme mandarinky okapat. Tvaroh vařečkou smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a šťávou. Smetanu ke šlehání vyšleháme dotuha a zlehka přimícháme do tvarohu. Z mandarinkové šťávy odměříme 100 ml, přisypeme ztužovač a důkladně promícháme. Přidáme do náplně spolu s okapanými mandarinkami a krátce promícháme. Vychladnutý piškot vodorovně rozřízneme, spodní díl korpusu dáme na tác a natřeme náplní. Přikryjeme druhým plátem a lehce přitlačíme. Krém na stranách uhladíme a hotovou buchtu necháme alespoň 2 hodiny tuhnout. Posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy. Doba: 40 minut + tuhnutí

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková
Doprava a logistika - Doprava a logistika Skladník 17 000 Kč Skladníci, obsluha manipulačních vozíků Skladník. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní náplň: , • Příjem a výdej materiálu z a do výroby , • Manipulace se zbožím fyzicky a s VZV , • Inventury tzn. odpovědnost za fyzický stav skladu , • Úklid a udržování pořádku ve skladu , • Nakládky a vykládky zboží s přepravci , • Správné označení zboží , • Skenování a kopírování dokladů , • Obsluha čtečky čárových kódů , • Výpomoc při manipulaci ve skladu látek , • Dodržování FIFO , • Třídění odpadů a dodržování BOZP , • Podřízený vedoucímu logistiky , , Požadavky: , • SOŠ popř. SOU a praxe min. 1 rok , • Praxe a znalost práce ve skladu – není podmínkou , • Oprávnění k řízení VZV – není podmínkou , • Manuální zručnost , • Smysl pro pořádek , • Organizační schopnosti a nutnost stanovení si priorit , • Základní znalost NJ – není podmínkou , • Chuť pracovat a nadšení podmínkou , , Své životopis zasílejte na kral@staalboek.cz. Pracoviště: Staalboek s.r.o., 588 41 Vyskytná nad Jihlavou. Informace: Zdeněk Král, . Doprava a logistika - HLEDÁME ŘIDIČE SK C,E na CZ a EU 27 000 Kč Nabízíme práci pro řidiče sk. C,E 1. Práce po CZ a SK, víkendy doma, návěs plachta (většinou paletové zboží, ne pošta) 27-35.000 Kč podle ujetých km. 2. práce Frigo po EU 35-45.000 Kč podle km (hodně záleží jak často potřebuje být řidič doma). Jsme firma Tereo plus s.r.o. sídlo Praha depo Brno. Seriozní jednání. Obě práce jsou pro naše stálé zákazníky, technika v dobrém stavu, zázemí. Stavebnictví - Stavebnictví Stavební dělník 13 500 Kč Dělníci v oblasti výstavby budov. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Podle §92. Pracoviště: Baubusiness s.r.o., Nad Studánkou, č.p. 121, 251 01 Říčany u Prahy. Informace: Ivan Stolets, +420 777 177 510.

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT