Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

RECEPTY: Vaječné pohoštění

Pečená vejce v krustě
Vejce s hořčičnou omáčkou
Pštrosí vejce
Sdílej článek:

Máte rádi vejce natvrdo? Možná ani netušíte, jak rafinovaně se dají připravit. Podle našich receptů to zvládnete hravě a určitě si pošmáknete!

Vaječný hřbet

Suroviny na 6 porcí: 8 vajec (uvařených natvrdo), 1 cibule, 150 g šunky, 2 červené papriky, 4 nakládané okurky, 2 lžíce čerstvé petrželové natě, 2 sáčky želatiny na vaječnou tlačenku, 150 g majonézy, 2 lžíce octa, ½ lžičky cukru, sůl, pepř.

Jak na to: Ve větší míse smíchejte na kostičky nakrájená vejce, šunku, papriky a okurky, nadrobno nakrájenou cibuli a petrželovou nať. Směs osolte a opepřete, přidejte do ní majonézu a vše zlehka promíchejte. Potom v malém kastrůlku podle návodu uvedeného na obalu připravte želatinu a ochuťte ji octem a cukrem. Připravte si formu (srnčí hřbet) a směs z mísy do formy opatrně přesuňte. Zalijte ji mírně vychladlou želatinou a nechte úplně vychladnout. Tlačenku udržujte alespoň 4 hodiny v chladu, aby dobře ztuhla. Doba: 45 minut + chlazení.

Pečená vejce v krustě

Suroviny na 4 porce: 6 vajec (uvařených natvrdo), 4 brambory, (uvařené ve slupce), 150 g klobásy, 1 malý svazek ředkviček, 2 lžíce olivového

oleje, 1 lžíce másla, 3 lžíce strouhanky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce čerstvého tymiánu, sůl, černý pepř.

Jak na to: Do vymazané zapékací mísy naskládejte podélně rozpůlená vejce, na kostičky nakrájené brambory, na kolečka pokrájenou klobásu a ředkvičky. Lehce vše osolte a opepřete. V malé misce smíchejte máslo se strouhankou, prolisovaným česnekem a nakrájeným tymiánem. Tím pak rovnoměrně posypte směs v zapékací míse, zakapejte olejem a vložte do trouby. Pečte 20 minut tak, aby navrchu vznikla lehce opečená krusta. Podávejte teplé. Doba: 45 minut.

Pštrosí vejce

Suroviny na 4 porce: 8 vajec (uvařených natvrdo), 500 g mletého masa, 100 g hladké mouky, 2 vejce, 100 g strouhanky, sůl, pepř, olej.

Jak na to: Vejce obalte jedno po druhém do osoleného a opepřeného mletého masa. Připravte si tři hlubší talíře nebo misky, do jedné nasypte mouku, v další rozšlehejte vejce a do třetí nasypte strouhanku. Vejce s masem postupně obalte v mouce, vejci a strouhance (klasický trojobal). Na pánvi rozpalte olej a obalená vejce osmažte dozlatova. Podávejte teplé s čerstvým pečivem nebo s bramborami. Doba: 45 minut.

Vejce s hořčičnou omáčkou

Suroviny na 4 porce: 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 250 ml zeleninového vývaru, 100 ml bílého vína, 100 ml smetany, 3 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička cukru, 3 lžíce vinného octa, 8 uvařených vajec, sůl, pepř, 2 lžíce nasekané pažitky.

Jak na to: V malém hrnci rozpusťte máslo, vsypte do něj mouku a za stálého míchání připravte zlatavou jíšku. Zalijte ji horkým vývarem (stále míchejte!), pak přilijte víno, smetanu, přidejte hořčici a podle chuti osolte, opepřete a oslaďte. Nakonec dochuťte octem. Do podávací mísy nalijte omáčku, na ni vyskládejte rozpůlená vejce a ozdobte je pažitkou. Doba: 40 minut.

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT