Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více

VÁNOČNÍ cupcakes: S andílky, kaštanovým krémem nebo karamelem

Pomerančové cupcakes s brusinkami
Cupcakes s kaštanovým krémem
Čokoládové dortíky s andílky
Jablečné dortíky s karamelem
Sdílej článek:

Máte rádi cupcakes? Pak si tyto oblíbené sladké mini dortíčky můžete dopřát i ve svátečním provedení. Nechte se inspirovat našimitipy.

Pomerančové s brusinkami

Suroviny na 12 kusů
Korpus: Jeden a půl hrnku dortové mouky (smícháme 85 g hladké mouky a 15 g kukuřičného škrobu), 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, čtvrt lžičky soli, 100 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 1 hrnek krystalového cukru, 2 vejce, půl lžičky vanilkového extraktu, půl lžíce šťávy z brusinek, kůra z půlky pomeranče, půl hrnku plnotučného mléka
Pomerančový krém: 230 g krémového sýra pokojové teploty, 100 g rostlinného tuku, 250 g moučkového cukru, půl lžičky vanilkového extraktu, kůra z 1 pomeranče, 1 lžíce pomerančové šťávy
Brusinková omáčka: 2 hrnky čerstvých brusinek, 1 hrnek vody, 100 g (1/2 hrnku) krystalového cukru, 3 žloutky, 5 polévkových lžic hery

Jak na to: Dortovou mouku smíchejte s práškem do pečiva. V mixéru vyšlehejte rostlinný tuk společně s krystalovým cukrem do nadýchané hmoty. Rychlost snižte a zašlehejte vejce, vždy jedno po druhém. Přidejte vanilkový extrakt, šťávu z brusinek a kůru z pomeranče. Vše zlehka prošlehejte. Při nízkých otáčkách začněte zašlehávat moučnou směs a mléko. Přichystané košíčky plňte do 2/3 jejich výšky. Pečte asi 17 minut. Krémový sýr utřete s herou dohladka. Přidejte vanilkový extrakt, kůru a šťávu z pomeranče a zašlehejte do krému. Postupně zašlehejte cukr. Poté připravte brusinkovou omáčku. Dejte do kastrůlku brusinky, zalijte vodou, aby byly celé ponořené, a vařte 5 minut. Změklé brusinky protlačte přes sítko. Propasírované brusinky opět vraťte do kastrůlku, zahřejte, přidejte cukr a žloutky a vařte, dokud směs nezhoustne. Poté vmíchejte heru, přelijte do sklenice a nechte ztuhnout. Takto připravenou brusinkovou omáčku můžete v lednici skladovat až 2 týdny. Do vychladlých korpusů vykrojte pomocí lžičky důlek. Ten bohatě naplňte brusinkovou omáčkou. Nakonec dozdobte pomerančovým krémem a čerstvými brusinkami. Doba: 50 minut

S kaštanovým krémem

Suroviny na 12 kusů
Korpus: 50 g kvalitního kakaa, 240 ml vařící vody, 170 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 100 g máslové hery, 100 g krupicového cukru, 2 vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu
Kaštanový krém: 3 bílky, 150 g krupicového cukru, 400 g hery máslová příchuť, 80 g čokolády (65-70%), 250 g vakuovaných uvařených kaštanů, 30 g moučkového cukru, 2 lžičky vanilkového extraktu
Zdobení: fondán, stříbrná barva/prach na fondán

Jak na to: Kakaový prášek rozmíchejte ve vařící vodě na hladkou pastu a nechte trošku vychladnout. Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva. Rostlinný tuk vyšlehejte s cukrem do pěny, poté zašlehejte vejce, jedno po druhém, a vanilkový extrakt. Přidejte moučnou směs, promíchejte a nakonec zapracujte zchladlou kakaovou pastu. Vše promíchejte. Pečte v předehřáté troubě 18 minut. Na krém připravte kaštanové pyré. Kaštany zahřejte nad vodní lázní. Poté je společně s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem rozmixujte. Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní. Z bílků a krupicového cukru ušlehejte sníh. Poté po kouscích zašlehejte heru. Vánoční dekoraci připravíte tak, že obarvíte fondán pomocí cukrářské stříbrné prachové barvy. Následně z něj vykrojíte vločky. Dozdobte krémem a vločkami. Doba: 45 minut

Čokoládové s andílky

Suroviny na 10 kusů
Na těsto: 1 balení Muffinů čokoládových s čokoládovými kousky Dr. Oetker, 110 ml vody, 40 ml oleje, 1 vejce
Na ozdobení: 250 g tvarohu, brusinkový kompot (hmotnost 190 g), 1 lžíce cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček želatinového ztužovače, 100 ml vlažné vody, 10 lískových oříšků v polevě, cukrové perličky

Jak na to: Na přípravu těsta smíchejte směs na muffiny s vodou, olejem a vejcem podle návodu. Ručně vařečkou vymíchejte hladké těsto. Pomocí dvou polévkových lžic naplňte těstem 10 košíčků rozložených na plechu. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 20 minut. Muffiny nechte vychladnout. Na ozdobení vymíchejte tvaroh, brusinkový kompot, cukr a vanilínový cukr dohladka. Želatinový ztužovač připravte s vodou podle návodu a vmíchejte do tvarohové směsi. Z každého muffinu odkrojte vrchní část a rozkrojte ji na polovinu, vytvoříte tak křídla anděla. Tvarohovou směs pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou nastříkejte na muffiny, ponechte 2 lžíce na pozdější použití. Křídla zastrčte do tvarohové směsi. Oříšky umístěte navrch jako hlavičku a naneste zbytek tvarohové směsi jako vlasy. Ozdobte perličkami. Doba: 50 minut

Jablečné s karamelem

Suroviny na 12 kusů
Korpus: 150 g jablek, 130 g hladké mouky, jeden a čtvrt lžičky prášku do pečiva, osmina lžičky soli, čtvrt lžičky sody, 130 g krystalového cukru, 130 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 2 vejce, 1 lžíce medu, 1,5 lžíce jablečného džusu
Krém: 250 ml plnotučného mléka, 1 sáček smetanového pudinku, 60 g krupicového cukru, 200 g Hery máslová příchuť
Karamelizovaná jablíčka: 110 g jablek, oloupaných a zbavených jádřince, 20 g rostlinného tuku, 35 g jemného tmavého cukru, 35 ml smetany ke šlehání

Jak na to: Nejprve jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na menší kostky. Poté je přendejte do sítka a pomocí lžíce je stlačte, abyste z nich odstranili případnou přebytečnou šťávu. Dejte stranou. Do šlehací mísy prosejte všechny suché ingredience, přidejte změklý rostlinný tuk a vajíčka a šlehejte asi 1,5 minuty. Poté ke směsi přidejte jablečný džus a med. Ještě jednou prošlehejte. Do takto připraveného těsta přidejte jablka a naposledy prošlehejte. Košíčky plňte asi do ¾ jejich výšky. Pečte přibližně 20 minut. Jakmile jsou košíčky upečené, nechte je 5 minut v pečicím plechu a poté je přemístěte na mřížku. Na krém připravte pudink podle návodu. Vařte, dokud pudink nezhoustne, poté ho přelijte do misky. Do vychladlého pudinku vmíchejte po kouscích heru a vyšlehejte na hladký krém. Karamelizovaná jablíčka připravíte tak, že jablka pokrájíte na menší kousky, dáte je do rendlíku a zahříváte s herou, tmavým cukrem až do varu. Poté oheň ztlumte a nechte probublávat, dokud se karamel nezbarví do jantarové barvy. Pak vmíchejte smetanu a nechte ztuhnout. Cupcakes zdobte krémem a karamelizovanými jablíčky. Doba: 45 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková
Řemeslné práce - Zaučíme – práce v interiérech 27 000 Kč Přijmeme a zaučíme na stěrkování stěn a podlah v interiéru. Klidná a nenamáhavá práce na HPP po Praze a okolí. Mzda dle šikovnosti a času 28.000-38.000 Kč hrubého (cca 22-28 čistého). Nástup možný ihned. Více info ve firmě "AB Parket", Soběslavská 9, Praha 3 - Vinohrady, 130 00 nebo na telefonu viz kontakt níže. Doprava a logistika - Doprava a logistika Řidič nákladního automobilu 19 000 Kč Řidiči nákladních automobilů (kromě tahačů) Řidič sil. vozidla. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 19000 kč, mzda max. 25000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Řidič sil. vozidla - vzdělání nižší střední odborné. Pracoviště Pekárna Srnín. Rozvoz pekařských výrobků na linkách. Podmínkou je řidičský průkaz sk. C + profesní průkaz výhodou. Prac. poměr na dobu neurčitou, prac. úvazek plný, prac. doba jednosměnná. Nástup ihned. Mzda 19.000,-- - 25.000,-- Kč hrubého, 5 týdnů dovolené, 13. a 14. plat, stravné. Kontakt: telefonicky od 8:00 do 14:00h personální oddělní 380 701 018, personalni@kiii.cz.. Pracoviště: K iii, spol. s r.o.- pekárna srnín, 381 01 Český Krumlov 1. Informace: Ivana Tenklová, +420 380 701 018. Služby - Kadeřník/ce 20 000 Kč Hledáme kadeřnici do salónu Kadostyle poblíž zastávky metra Pražského povstání. Možnost pronajmutí křesla s částečnou klientelou, brigádně.. Záleží na domluvě. Přijmeme i kadeřnice po škole. Více informací na telefonním čísle. Budeme se na Vás těšit.

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipná videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.