Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Variace z mletého masa: Hamburgery, karbanátky i plněná cuketa

Plněné cukety
Domácí hamburger
Plněný zelný list
Sdílej článek:

Z mletého masa je možné připravit řadu dobrot. Vyzkoušejte třeba plněnou sekanou, netradiční karbanátky nebo kombinaci mletého a zeleniny.

Karbanátky v kapse

Suroviny (na 4 porce): 1 cibule, 1 stroužek česneku, 200 g mletého masa (mix), 2 vejce, 100 g strouhanky na obalení, 2 lžíce nasekané petrželky, olej, hrst čerstvého špenátu, 4 cherry rajčátka, 4 placky arabského chleba, pepř, sůl

Jak na to: Cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme. Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, nasekanou cibuli, česnek a nasekanou petrželku. Vše opepříme, osolíme a dobře promícháme. Rukou vytvoříme malé karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Připravíme si pánev s olejem a karbanátky pečeme asi 3 minuty ze všech stran. Rajčátka nakrájíme na kolečka. Chlebové placky příčně rozpůlíme a naplníme je karbanátky, kolečky rajčat a lístky špenátu. Doba: 35 minut

Plněné cukety

Suroviny (na 4 porce): 3 větší cukety, 80 g rýže, 200 g mletého masa (mix), 3 žampiony, 2 lžíce olivového oleje, 1 malá cibule, 800 g konzervovaných rajčat, 3 stroužky česneku, ½ lžíce nasekaného čerstvého oregana, 1 vejce, sůl, pepř

Jak na to: Cukety podélně rozkrojíme, dužinu vydlabeme. Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Mezitím si na pánvi s kapkou oleje obděláme osolené a opepřené mleté maso. Do hotové rýže vmícháme maso, vejce a na plátky nakrájené žampiony. Vše promícháme. Směsí z rýže a masa vyplníme připravené cukety. Omáčka: Na velké pánvi rozehřejeme olej, vložíme nasekanou cibulku a osmažíme dozlatova. Pak přidáme nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, oregano, sůl a pepř a necháme prohřát. Poté do připraveného pekáčku vlijeme omáčku, poskládáme naplněné cukety a necháme 10 minut zapéct. Cukety vyndáme z trouby a servírujeme s bramborem nebo pečivem. Doba: 45 minut

Domácí hamburger

Suroviny (na 4 porce)
Balzamiková cibule: 2 velké červené cibule, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce balzamikového octa
Burgery: 600 g mletého hovězího masa, 4 housky nebo jiné pečivo, 4 plátky velkého rajčete, 1 velká hrst polníčku nebo salátu, sůl, pepř

Jak na to: Cibuli nakrájíme na tenké plátky. Ty nasypeme do zapékací misky, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Zhruba deset minut pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.  Opečenou cibuli přesuneme do servírovací misky, pokapeme balzamikovým octem a promícháme. Mleté maso osolíme, opepříme a vytvarujeme navlhčenou rukou do placek (vysokých asi 1 cm). Poté opečeme na pánvi s olejem asi 6 minut po každé straně. Housky rozkrojíme, vložíme burger s cibulí, obložíme lístky polníčku nebo salátu a plátky rajčete. Doba: 35 minut

Plněný zelný list

Suroviny (na 4 porce): 600 g baby karotky, 100 g zmrazené zeleniny, 400 g mletého hovězího masa, 8 větších zelných listů, 2 plátky šunky, hrst petržele, 40 g másla, 2 vejce, 50 ml smetany, 100 ml masového vývaru, sůl, pepř, muškátový oříšek a vodu

Jak na to: Smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou šunkou, zeleninovou směsí, hrstí petržele, vejci a smetanou. Vše dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Ze vzniklé hmoty vytvarujeme osm stejně velkých koulí. Ty opatrně zabalíme do připravených zelných listů, naskládáme do máslem vymazané zapékací misky, zalijeme masovým vývarem a 30 minut pečeme v předehřáté troubě (na 160 °C). Karotku vložíme do hrnce s máslem, vodou a cukrem a dusíme, dokud se voda nevypaří. Hotový pokrm lze jíst bez dalších příloh, ideálně se ale k němu hodí brambor nebo bramborová kaše. Doba: 40 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT