více >>

Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT ×

Večeře v LEVNÉM DUCHU: Hamburger s paprikami či těstoviny s brokolicí

Hamburger s paprikami
Kuskus s kuřetem
Těstoviny s brokolicí
Bylinková paštika
Sdílej článek:

Máte rádi jaro? Pak si ho vychutnejte třeba odlehčenou večeří plnou čerstvých bylinek. Inspirujte se našimi snadnými recepty za pár korun.

Hamburger s paprikami

Suroviny na 4 porce: 200 g dlouhozrnné rýže, 1 menší cibule, 4 hřebíčky, 700 g mletého hovězího masa, 4 lžíce studené vody, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 3 různobarevné papriky, sůl, pepř

Jak na to: Rýži dáme vařit do 2 litrů osolené vroucí vody spolu s oloupanou cibulí propíchnutou hřebíčky. Vaříme asi 18 minut. Pak cibuli odstraníme. Mezitím promícháme maso s vodou, aby bylo šťavnatější, osolíme a opepříme. Vytvarujeme 4 burgery vysoké asi 2 centimetry. Pánev potřeme lehce olejem a máslem a burgery opékáme 3 až 4 minuty z každé strany. Přendáme je na teplý talíř. Do výpeku přidáme papriky nakrájené na menší kousky, osolíme, podlijeme troškou horké vody, přikryjeme pokličkou a 2 minuty dusíme. Hamburger podáváme s kopečkem rýže a křupavými barevnými paprikami. Doba: 30 minut

Těstoviny s brokolicí

Suroviny na 4 porce: 500 g těstovin (krátkých), 1 brokolice, 4 lžíce másla, 1 houska, 2 lžíce olivového oleje, 1 střední červená cibule, muškátový oříšek, 100 g nivy, sůl

Jak na to: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím rozdělíme brokolici na růžičky, podélně je nakrájíme na tenké plátky a dáme do misky. Spaříme je horkou vodou, potom hned prolijeme studenou a necháme na cedníku okapat. Na pánvi zpěníme 2 lžíce másla, přisypeme do něj housku nastrouhanou nahrubo a na mírném ohni ji osmahneme dozlatova. V druhé, hlubší pánvi rozehřejeme olej se zbylým máslem a přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na nudličky. Za stálého míchání ji zpěníme a pak přisypeme nakrájenou brokolici. Osolíme, podlijeme troškou horké vody, přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni 5 minut. Okořeníme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a promícháme s horkými těstovinami. Jednotlivé porce posypeme směsí opečené strouhanky a nastrouhané nivy. Doba: 30 minut

Kuskus s kuřetem

Suroviny na 4 porce: 250 g ochuceného kuskusu, 2 lžíce olivového oleje, 500 g kuřecích řízků, 1 cibule, 1 fenykl, 1 mrkev, 1 cuketa, půl svazku petrželky, sůl.
Omáčka: 50 g rozinek, 1 sáček černého čaje, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička harisy (harisa je silně pálivá papriková pasta podle vlastní chuti), sůl

Jak na to: Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Mezitím na pánvi rozpálíme olej a maso nakrájené na kousky v něm po všech stranách opečeme. Přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme a dusíme pod pokličkou 10 minut. Omáčku připravíme tak, že rozinky namočíme do vlažného čaje (alespoň na 10 minut). Osmažíme v rendlíčku na oleji rajčatový protlak a nabobtnalé rozinky, přidáme harisu, osolíme a vaříme asi 2 minuty. Kuskus promícháme se zeleninou a masem. Podáváme ho posypaný nasekanou petrželkou. Omáčku servírujeme zvlášť nebo jí kuskus přelijeme. Doba: 40 minut

Bylinková paštika

Suroviny na 4 porce: 2 cibule, 3 lžíce oleje, 50 g slaniny nakrájené na kostičky, 600 g kachních jater, 2 stroužky česneku, 50 ml červeného vína, 30 ml smetany, 2 lžíce bylinek: tymián, rozmarýn, bazalka, sůl, pepř

Jak na to: Cibuli nakrájíme nadrobno a na pánvi smažíme společně s nakrájenou slaninou zhruba dvě minuty. Přidáme kachní játra, utřený česnek a smažíme další dvě minuty, následně přilijeme červené víno a směs vaříme tak dlouho, až se skoro všechna tekutina odpaří. Do takto připravené směsi přilijeme smetanu, přidáme směs bylinek, osolíme, opepříme a povaříme další tři minuty. Uvařenou játrovou směs rozmixujeme do hladké konzistence, naplníme do formiček nebo do misky a necháme chladit. Podáváme s celozrnným chlebem. Doba: 20 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková
Doprava a logistika - Doprava a logistika Skladník 17 000 Kč Skladníci, obsluha manipulačních vozíků Skladník. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní náplň: , • Příjem a výdej materiálu z a do výroby , • Manipulace se zbožím fyzicky a s VZV , • Inventury tzn. odpovědnost za fyzický stav skladu , • Úklid a udržování pořádku ve skladu , • Nakládky a vykládky zboží s přepravci , • Správné označení zboží , • Skenování a kopírování dokladů , • Obsluha čtečky čárových kódů , • Výpomoc při manipulaci ve skladu látek , • Dodržování FIFO , • Třídění odpadů a dodržování BOZP , • Podřízený vedoucímu logistiky , , Požadavky: , • SOŠ popř. SOU a praxe min. 1 rok , • Praxe a znalost práce ve skladu – není podmínkou , • Oprávnění k řízení VZV – není podmínkou , • Manuální zručnost , • Smysl pro pořádek , • Organizační schopnosti a nutnost stanovení si priorit , • Základní znalost NJ – není podmínkou , • Chuť pracovat a nadšení podmínkou , , Své životopis zasílejte na kral@staalboek.cz. Pracoviště: Staalboek s.r.o., 588 41 Vyskytná nad Jihlavou. Informace: Zdeněk Král, . Doprava a logistika - HLEDÁME ŘIDIČE SK C,E na CZ a EU 27 000 Kč Nabízíme práci pro řidiče sk. C,E 1. Práce po CZ a SK, víkendy doma, návěs plachta (většinou paletové zboží, ne pošta) 27-35.000 Kč podle ujetých km. 2. práce Frigo po EU 35-45.000 Kč podle km (hodně záleží jak často potřebuje být řidič doma). Jsme firma Tereo plus s.r.o. sídlo Praha depo Brno. Seriozní jednání. Obě práce jsou pro naše stálé zákazníky, technika v dobrém stavu, zázemí. Stavebnictví - Stavebnictví Stavební dělník 13 500 Kč Dělníci v oblasti výstavby budov. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Podle §92. Pracoviště: Baubusiness s.r.o., Nad Studánkou, č.p. 121, 251 01 Říčany u Prahy. Informace: Ivan Stolets, +420 777 177 510.

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT