Novinka
Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!
Tento recept na salát využívá hovězí vývar, tedy surovinu, která je páteří vídeňské kuchyně.
Hovězí vývar se používá v rakouské kuchyni na polévky i pečení ve vlastní šťávě. Červené nebo salátové brambory se hodí pro tento salát nejlépe, protože jejich vosková struktura dobře drží všechny složky pohromadě.
Doba přípravy: 6 minut. Doba vaření: 20 minut. Stačí na 4 porce.
Ingredience:
600g brambor
200ml ještě teplého hovězího vývaru
2 šalotky
80ml slunečnicového oleje
3 lžíce octa (jablečný nebo rakouský Hesperiden)
1 lžička hořčice
1 lžička cukru
Sůl a pepř podle chuti
petrželka
Pokyny:
Brambory ve slupce uvařte do měkka. Nakrájejte nadrobno šalotky. Sceďte uvařené brambory; ještě teplé oloupejte a nakrájejte do velké mísy; zasypte nakrájenou šalotkou a na vše nalijte teplý hovězí vývar. Přidejte olej, ocet, hořčici, sůl, pepř a cukr. Jemně, ale intenzivně zamíchejte, aby se díky bramborovému škrobu vytvořila lahodná zálivka. Před podáváním posypte pažitkou.
Pro jasnou představu o receptu se podívejte na video v naší galerii.