Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Vysoká škola kulinářského umění: Poradíme, jak připravit KOHOUTA NA VÍNĚ

Sdílej článek:

Suroviny na 4 porce: 1 kohout (o hmotnosti asi 1,3 kg) nebo 3 jarní kuřátka, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce oleje, 120 g anglické slaniny, 6 šalotek, 80 g mrkve, 80 g kořene petržele, 80 g celerové bulvy, 2 stroužky česneku, 1 snítka tymiánu, 80 ml kvalitního koňaku, 750 ml červeného vína, bylinkový balíček (1 list z pórku, bobkový list, snítka rozmarýnu, snítka petrželové natě a snítka tymiánu), 1 list z celerové natě, 250 ml silného masového vývaru, pepř, sůl.

Krok 1

Kohouta či kuřátka naporcujte na jednotlivé části. Z každého stehýnka udělejte 2 kusy (z prsíček 1 nebo 2 porce). Abyste dosáhli perfektního vzhledu, odstřihněte konce kloubů u stehen i u ramenních kloubů. V širokém kastrolu rozehřejte olej. Maso i s kůží osolte, opepřete a důkladně obalte v mouce. Zprudka a krátce orestujte maso dozlatova. Orestované kousky vyjměte z pánve.

Krok 1

Krok 1

Krok 2

Slaninu nakrájejte na nudličky a zeleninu na stejnoměrné špalíčky nebo kolečka a vše vložte do výpeku z masa. Přihoďte cibulky, krátce je orestujte. Jakmile je zelenina opečená, přisypte k ní nasekaný česnek a nasekanou snítku tymiánu. Krátce orestujte a zalijte koňakem. Nechte probublat a odpařit veškerou tekutinu. Jakmile se tak stane, zalijte směs vínem.

Krok 2

Krok 2

Krok 3

Bylinkový balíček: Do listu z pórku vložte bobkový list a bylinky, důkladně vše zabalte a omotejte motouzem. Takto zabalené bylinky přidejte spolu s celerovou natí a orestovanými kousky masa ke směsi v kastrolu. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte probublávat asi 10 minut. Pak přilijte vývar, přiveďte k varu a ztlumte plamen. Za občasného promíchání vařte 30–40 minut do změknutí. Servírujte se šťouchanými bramborami.

Krok 3

Doba: 110 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT