Dezert s malinami
Suroviny na 1 kus: 750 ml mléka, 170 g krystalového cukru, 3 polévkové lžíce kakaa, 290 g krupice, 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť, maliny nebo džem, hrst mandlových lupínků
Jak na to: Smíchejte jednu sklenici mléka se sklenicí krupice. Zbytek mléka nalijte do hrnce, přidejte cukr, kakao a rostlinný tuk Hera máslová příchuť. Jakmile se směs začne vařit, přidejte krupici s mlékem a vařte po dobu 5 minut, dokud směs nezhoustne, po celou dobu míchejte. Nakonec přidejte mandlové lupínky. Nalijte těsto do misky s plochým dnem a počkejte, až vychladne, pak ho dejte do lednice a nechte vychladnout. Poté rozkrájejte na jednotlivé dílky a podávejte dozdobené čerstvými malinami nebo malinovou marmeládou. Doba: 15 minut + chlazení
Borůvkové muffiny
Suroviny na 6 kusů: 100 g borůvek , 75 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 75 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 1 balíček vanilkového cukru, 50 g krupicového cukru, 1 vejce
Jak na to: Předehřejte troubu na 190 °C. Rostlinný tuk Hera máslová příchuť s cukrem a vanilkovým cukrem utřete do nadýchané směsi. Poté přidejte žloutek. Bílek vyšlehejte to tuhého sněhu. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a spojte s připravenou směsí. Vše promíchejte a přidejte sníh. Vymíchejte do hladkého těsta a přidejte borůvky. Těsto vlijte do připravených papírových košíčků a pečte asi 30 minut. Doba: 40 minut
Vrstvený dort
Suroviny na 1 korpus: 30 g práškového kakaa, 150 ml vody, 250 g cukru, 6 velkých vajec, 125 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 200 g hladké mouky, 70 g kukuřičné mouky, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 200 g ovoce (jahody)
Na náplň: 200 g smetanového sýra, 4 lžíce cukru, kůra a šťáva z 1 citronu, 200 ml smetany ke šlehání
Jak na to: Kakao smíchejte s horkou vodou a nechte odstát. Oddělte bílky od žloutků. V míse utřete cukr, vanilkový cukr a žloutky. Poté přidejte Heru máslová příchuť a vše spojte. Nakonec do těsta přidejte mouku, kukuřičnou moukou a prášek do pečiva a vše promíchejte. Bílky vyšlehejte s vanilkovým cukrem do tuhého sněhu a vmíchejte do těsta. Třetinu těsta vlijte do formy. Zbylé dvě třetiny smíchejte s kakaem. Polovinu tohoto těsta nalijte do formy, přidejte ovoce a zalijte druhou polovinou těsta. Obě těsta pečte asi 30 minut. Na náplň smíchejte sýr s citronovou kůrou a šťávou. Přidejme cukr a smetanu a vymíchejte do krémové konzistence. Dort si dozdobte dle svého, buď můžete začít s tmavým korpusem s ovocem, navrstvit krém a na něj dát světlý korpus, nebo naopak. Poslední vrstvu dortu namažte krémem a dozdobte ovocem. Doba: 50 minut
Ovocný sen
Suroviny na 1 korpus: 1 vanilkový lusk, 2 vejce + 3 žloutky, 125 g krupicového cukru, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 600 ml smetany ke šlehání, 120 g čerstvých malin + nějaké na ozdobu, několik snítek tymiánu
Na těsto: 100 g Hery máslová příchuť, 100 g krupicového cukru, 2 vejce, 200 g hladké mouky, špetka soli
Jak na to: Heru našlehejte s cukrem do pěny a postupně zašlehejte vejce. Vsypte mouku a sůl a vypracujte vláčné těsto. Z těsta vyválejte plát silný asi 3 mm a přeneste ho do koláčové formy. Dno propíchejte vidličkou a těsto překryjte pečicím papírem. Pečte 10 minut. Papír vyjměte a dál pečte ještě 5 minut, dozlatova. Vanilkový lusk rozřízněte napůl a seškrábněte semínka. Vejce, žloutky, vanilková semínka, cukr a škrob našlehejte do pěny. Smetanu nalijte do hrnce a přiveďte téměř k varu. Vlijte vaječný krém a na mírném ohni míchejte do konzistence pudinku. Hustý krém nalijte na předpečený korpus, poházejte malinami a pečte ještě 25 minut. Ozdobte zbytkem malin a tymiánem. Doba: 50 minut