Šíp.deník.cz

Náhoda? Nemyslíme si. Hra o trůny se nápadně podobá Shrekovi!

21 fotografií 21
Hra o trůny a Shrek. Kdo okopíroval koho?
Hra o trůny a Shrek. Kdo okopíroval koho?
Zdroj: koláž šíp
Jaime a Cersei mají intimní chvíli... stejně jako Krasoň a Zlatovláska Masakr v Mereenu... se nápadně podobá této scéně!
Sdílej článek:

Někdo může říct, že knižní epos Píseň ledu a ohně vyšel dříve. První kniha spatřila světlo světa v roce 1996, a přestože i Shrek má svou knihu (ta dokonce vyšla o šest let dříve, v roce 1990), podoba všech oblíbených postav, jako jsou hlavní hrdina Shrek, Fiona, Dobrá víla nebo Lord Farquaad, vznikla až s uvedením oscarového filmu. A tyto postavy se nápadně podobají těm ze seriálu Hra o trůny. Fanoušci seriálu a filmů se nyní přou: Kdo okopíroval koho?

V posledních letech se fanoušci Hry o trůny pozastavovali nad tím, jak se množství postav ze seriálu nápadně podobá postavám filmové série o Shrekovi. Například Jamie Lannister je princ Krasoň jako vyšitý, Tyrion zdědil výšku i manýry lorda Farquaada, Dobrou vílu vidí lidé v Olenně Tyrell, která má však k dobrotě daleko. Schytal to i Shrek, respektive jeho lidská podoba. Kulatý obličej a zjev milého hocha připomíná divácky oblíbeného Podricka Payna.

Shrek a Artie v animovaném snímku Shrek Třetí Zdroj: Bontonfilm

Na internetu se začaly šířit tyto memečka a srovnání postav a scén. Že se Tyrion seznamuje s drakem? To jsme přeci viděli už ve Shrekovi, když se Oslík mazlil s Dračicí. Incestní vztah Jamieho a Cersei fanoušci přirovnávají ke vztahu Zlatovlásky a a prince Krasoně. 

Lena Headey (Cersei Lannister)Zdroj: profimedia

Oba světy se tak na internetu prolnuly do jednoho, z čehož mají fanoušci bžundu a tvůrci Hry o trůny a Shreka marketing zadarmo. Nevěříte nám, že tam ta podoba opravdu je? Nahlédněte do naší galerie a přesvědčte se sami.

Nesmí vám uniknout
Nesmí vám uniknout
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů