Šíp.deník.cz

PŘÍRODNÍ MANDALA: Umělec tvoří RELAXAČNÍ obrazce z věcí kolem sebe

36 fotografií 36
Umění se dá vytvořit úplně ze všeho, co máte kolem sebe
Umění se dá vytvořit úplně ze všeho, co máte kolem sebe
Zdroj: winto
Umění se dá vytvořit úplně ze všeho, co máte kolem sebe Umění se dá vytvořit úplně ze všeho, co máte kolem sebe Umění se dá vytvořit úplně ze všeho, co máte kolem sebe Umění se dá vytvořit úplně ze všeho, co máte kolem sebe
Sdílej článek:

Pláčete, že chcete být umělcem, ale nemáte na to peníze? Tak se dvakrát propleskněte a poté otevřte naši galerii. V ní najdete impozantní obrazce, někdo je nazývá mandaly, vytvořené z přírodních materiálů - kameny, větvičky, listy, hlína, to a jenom to se rozhodl Angličan James Brunt ve svých hypnotických a uklidňujících obrazcích využít. Umění lze vytvořit prakticky ze všeho kolem, proč tedy nezačít s tím, co máte kolem sebe?

Slovo mandala pochází ze sanskrtu, což je jeden z nejstarších jazyků, kterým mluví několik tisíc lidí v Indii. Mandala znamená kruh či magický kruh a první mandaly byly k vidění již v půdorysu staveb starého Egypta, Babylonu a Jávy, známé jsou už od počátku lidstva a lze je najít ve všech náboženstvích. S mandalou se kromě v architektuře lze setkat i v umění a psychologii. Pokud vás jako malé děti bavily omalovánky, můžete nyní sehnat tzv. relaxační omalovánky, které jsou plné těchto harmonických kruhů a kreseb, případně si mandalu nakreslit sami. V psychologii je využívaná především jako relaxační pomůcka a doplněk k tradiční léčbě. 

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů