Šíp.deník.cz

Trable v ráji: V kině jako na dovolené

Vítejte v ráji. Parta přátel právě doplula na ostrov.
Vítejte v ráji. Parta přátel právě doplula na ostrov.
Zdroj: BONTONFILM
Sdílej článek:

Manželky nechte doma! Chtěly by stejnou terapii, jakou představuje tento americký film… O čem je? Nádherný ostrov a azurový oceán slibují skvělou zábavu. Jenže nastanou výslechy psychologa a partnerské testy!

Děj: Dave (Vince Vaughn) a jeho životní partnerka Ronnie (Malin Akerman), Joey (Jon Favreau) s chotí Lucy (Kristin Davis), Shane a jeho nová mladá kočka Trudy (Keli Hawk) a konečně manželé Jason (Jason Bateman) a Cynthia (Kristen Bell) jsou léta kamarádi. Více méně spokojeně žijí v zaběhlém stereotypu do chvíle, než ostatním Jason a Cynthia oznámí, že jim vztah neklape a chtějí zachránit manželství. Proto se rozhodnou podstoupit nápravnou kúru na rajském ostrově, kam musí nalákat i přátele, aby dostali množstevní slevu. Všichni nakonec do prosluněného ráje vyrazí, těší se na opalování na plážích, dovádění v průzračné vodě a popíjení drinků na baru. Brzy však zjistí, že v celém letovisku platí přísná pravidla netradičního manželského poradce Marcela (Jean Reno) a bez jejich dodržování nemohou na ostrově zůstat. A tak se nápravné partnerské terapie účastní všichni a zjišťují, že nikomu z nich vztah vlastně moc nefunguje. Skončí výlet do ráje čtyřmi rozchody?

Klady: Film láká hereckým obsazením a prostředím, ve kterém se odehrává. Překrásná scenérie a neustálé pozadí azurového oceánu vás tak naladí, že si budete říkat: tak tady bych chtěl strávit dovolenou.

Zápory: Samotný příběh není žádná bomba, však také snímek američtí kritici pěkně strhali… A je pravda, že po pár dnech budete nejvíc vzpomínat na ulítlého instruktora jógy Salvadora.

Zajímavosti: Ve filmový ráj se mohla proměnit Havaj, Karibik, Mexiko, Bahami a Bali. Nakonec vyhrál ostrov Bora-Bora, který leží v jižním Pacifiku. Domy v resortu Ráj Západ vybudovali designéři za týden. Na protějším Ráji Východ postavili taneční parket a světelné efekty přímo u bazénu, aby místo působilo jako perla ostrova. Na ostrov putovalo 120 členů štábu a herců a 25 kontejnerů plných filmového vybavení. Film vyšel na 70 milionů dolarů, což je na komedii vysoký nadprůměr.

Hodnocení: Tři hvězdy

Žánr: komedie
Režie: Peter Billingsley
Hrají: Kristen Bell, Malin Akerman, Vince Vaughn, Jason Bateman, Jean Reno
Stopáž: 113 minut

Vince Vaughn plaval se žraloky!

Jeden z nejoblíbenějších amerických komiků Vince Vaughn (39) si tentokrát střihnul trojroli. Ztvárnil hlavní postavu, je spoluautorem scénáře a producentem filmu.

Vaughn se cachtá ve vodě.

Jak těžké bylo natáčet uprostřed oceánu na Bora-Bora?

Dopravit tam všechny věci bylo prakticky nemožné, protože na ostrově neexistuje infrastruktura pro filmaře. Moje sestra s tím měla hodně běhání, musela na všechno sehnat letadla.

Poprvé jste psal scénář a hned komedii, což je nejtěžší žánr?!

To je fakt. Názory na vtipy jsou strašně subjektivní, naštestí jsme měli dobrý tým a partu zábavných lidí. A nejvtipnější jsou často neplánované scény. K popukání byl Carlos Ponce alias instruktor jógy.

Nebál jste se skočit do vody mezi žraloky?

Nikdy jsem si nemyslel, že bych něco takového mohl udělat. Jako malý jsem viděl Čelisti a měl jsem strach i v bazénech, že mě žralok kousne. Ale nechtěl jsem být jediný, kdo k nim nevleze (směje se).

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů